Majka prodala ćerku za 462.000 DINARA: Iza njene odluke stoji UŽAS kakav ne možete ni da zamislite

Udaja deteta bila je "jedini način" da se spase porodica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija/Unsplash

Uprkos tome što žive u trećoj deceniji 21.veka, praksa koja uključuje ozbiljno kršenje prava dečaka i devojčica još se odvija u nekoliko zemalja sveta, a to su dečiji brakovi.

Prema podacima organizacije “Plan International”, devojku prisilno udaju na svake dve sekunde, 14 odsto devojčica u zemljama u razvoju stupe prisilno u brak pre svoje 15 godine, a svaka treća se venča pre nego što napuni 18 godina.

Sestrama se dogodio HOROR zbog kog su obe MRTVE: Mislile su da im policija ne veruje, pa se ubile

Ovoj praksi izgleda nema kraja, bilo da su to običajni razlozi, bilo da je reč o dečijem braku kao jedinoj mogućnosti da se izađe iz krize i da se “spasu” roditelji.

Upravo ovaj drugi razlog, dogodio se nedavno o okolini španske Kordobe, kada je žena uhapšena jer je primorala svoju 12-godišnju ćerku da se uda za momka mlađeg od 17 godina, kako bi joj na taj način bio oprošten dug.

Kako piše El Mundo, španska nacionalna policija otkrila je detalje o ovom nezakonitom braku, a takođe je sprovela spasavanje devojčice nakon što ju je majka prodala.

Osim majke, uhapšeno je još šest odoba zbog optužbi za krivično delo trgovine ljudima, kao i protivzakonito zadržavanje i s*ksualno zlostavljanje.

Foto: Petr Bonek / Alamy / Alamy / Profimedia

Istraga je započeta početkom marta kada su policijski službenici saznali da je maloletnica bila primorana da se uda kako bi na taj način bio isplaćen, odnosno oprošten dug od 4.800 dolara (približno 462.000 dinara) koji je porodica imala.

Majka je devojčicu stavila na raspolaganje drugoj porodici, a osim toga, njena 12-godišnja ćerka morala je da ima s*ksualne odnose sa mladoženjom.

Prema poznatim informacijama, slučaj su prijavili čelnici škole koju je devojčica pohađala, jer im se činilo čudnim to što nekoliko dana nije pohađala nastavu, a kada su pozvali majku da pitaju da li je sve u redu sa njenom ćerkom, ona je govorila nešto čudno i nepovezano.

Konačno, istrage su policiju doevele do La Korunje, gde su pronađeni članovi porodice koji su navodno “kupili” devojčicu.

Sve odrasle osobe koje su učestvovale u organizaciji i logistici ovog maloletničkog braka privedene su i čekaju suđenje.

Trudnu Sandru ubili, njenu ćerku ŽIVU ZAKOPALI: Izašli su pred sud, a onda se desilo nešto neočekivano



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar