Imaju 25 zaraženih, nemaju golmana, ali moraju da igraju u sredu: Prebizarna situacija u svetu fudbala!

River Plejt bi u noći između srede i četvrtka u 2 sata po srednjeevropskom vremenu trebalo da ugosti kolumbijski Santa Fe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Natacha Pisarenko/POOL

Argentinski fudbalski velikan River Plejt objavio je u ponedeljak kasno uveče novih pet slučajeva zaraze koronavirusom među svojim igračima, nakon što ih je već 20 bilo zaraženo tokom vikenda.

River Plejt bi u noći između srede i četvrtka u 2 sata po srednjeevropskom vremenu trebalo da ugosti kolumbijski Santa Fe u utakmici petog kola Kopa Libertadoresa. U ovom trenutku su u ekipi samo desetorica zdravih igrača, a trener Marselo Galjardo na raspolaganju nema nijednog od četvorice golmana prijavljenih za takmičenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema pravilima Kopa Libertadoresa, utakmica mora biti odigrana ako klub na raspolaganju ima barem sedmoricu igrača pa su iz River Plejta poručili da će ugostiti Santa Fe jer bi u suprotnom “klub bio izložen kažnjavanju”.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) dopustila je klubovima da za Kopa Libertadores prijave čak 50 igrača, ali River Plejt ih na spisku ima samo 32. No najveći je problem što na raspolaganju nema nijednog od četvorice golmana pa će pokušati da naknadno registruju 21-godišnjeg Alana Leonarda Dijaza, koji je u nedelju branio u dvoboju argentinskog Liga kupa, u kojem je River poražen od Boka Juniorsa posle penala.

River je u ovom trenutku na drugom mestu u grupi D grupne faze Kopa Libertadoresa s dva boda zaostatka za vodećim brazilskim Fluminenseom.

Dosanjao san, a sad spava sa medaljom: Fudbalska romantika u režiji Lesterovog heroja! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar