Zvicera čuvaju ESKOBAROVI ljudi: Otkriveno u kojoj ZEMLJI se krije i sa kim ima jake veze

I predsednik Vučić je pre nekoliko dana pominjao Južnu Ameriku u kontekstu Zvicerovog kretanja, obećavši mu hapšenje gde god se krio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia, MUP

Šef “kavačkog klana” Radoje Zvicer krije se u Kolumbiji, gde ga čuvaju pripadnici medeljinskog narko-kartela, koji su nasledili poslove Pabla Eskobara. Zvicer je, čim je čuo za hapšenje Veljka Belivuka i njegove grupe ubica u Srbiji, aktivirao veze u toj južnoameričkoj zemlji koje su mu organizovale transport preko albanskih luka.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana pominjao Južnu Ameriku u kontekstu Zvicerovog kretanja, obećavši mu hapšenje gde god se krio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Određene grupe sa zapadnog Balkana su napredovale u lancu u prethodnih 20 godina, od sitnih lopova i kurira su postali veliki distributeri narkotika u mreži koja se proteže od Latinske Amerike do zapadne Evrope i Južne Afrike – izvestila je i Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

U ovakvim analizama pod balkanskim kartelima podrazumevaju se kavački i škaljarski klan.

– U trenutku kad su u međusobnim krvavim obračunima “kavčani” skoro počistili “škaljarce” sa narko-mape, možemo govoriti samo o “kavčanima” kao balkanskom kartelu. Jasno je da je Zvicer u poslovima sa kolumbijskim kokainom ojačao veze sa tamošnjim bosovima i da je njima u interesu da ga sačuvaju – kaže dobro obavešteni izvor iz srpske policije.

CIA štiti Zvicera: Otkriveno gde se KRIJE vođa “kavačkog klana” i kako je POBEGAO 

Vezu balkanskog kartela i kolumbijskog zalivskog klana, grupe koja je nasledila dobar deo poslova Pabla Eskobara, kolumbijski istražni organi našli su i u prošlogodišnjem ubistvu Dejana Stanimirovića, Beograđanina koji je vodio karate klub u Španiji. U Kolumbiju je ušao iz Ekvadora. Stanimirović tj. Markos, kako su ga tamo zvali, dolazio je u Kolumbiju i ranije.

Globalna inicijativa ukazuje da se balkanske kriminalne grupe koje dolaze u Kolumbiju kreću pažljivo, putuju bez zabranjenih supstanci ili sumnjive količine gotovog novca, trude se da budu neprimetne i retko se zadržavaju duže od jednog meseca.

Zvicer je, inače, što je otkriveno prilikom njegovog ranjavanja u Ukrajini, imao dokumenta nekoliko zemalja.



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar