Izađeš na teren kad je najteže i pobediš: “Deda” je spasio Crvenu zvezdu i pokazao srce šampiona!

Protiv Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća je diplomirao, sada je magistrirao, ali je potreban doktorski rad ukoliko želi da postane veliki košarkaš

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Čuvena fraza o srpskim igračima u večitim rivalima godinama se provlači kroz medije i konstantno se priča kako Zvezda zavisi od skupocenih stranaca, ali da stvarnost demantuje razne stručnjake i komentare na društvenim mrežama.

Kada se lomi i kada je bitno, Dejan Davidovac je tu za crveno-bele i iz godine u godinu pokazuje da je igrač rođen za velika dela. Ponovo se pojavio kao svetlo na kraju tunela i obasjao put Crvenoj zvezdi ka plasmanu u finale ABA lige.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pritisak je bio na maksimumu, Igokea je pokazala da zna kako da Zvezdu stavi na Tantalove muke i ogoli joj sve mane, pa su crveno-beli imali imperativ pobede, jer sve osim plasmana u finale bi bila katastrofa za klub sa Malog Kalemegdana. Upravo zato, Zvezdin teg je bio nikad teži, tražio se šampionski DNK i čovek odluke, a pošto skupoceni stranci nisu radili ono za šta su plaćeni, morao je da reaguje Dejan Davidovac i ponovo pokaže da ima srce šampiona.

“Je l’ znaš ti kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže i pobediš”, reči su legendarnog Nebojše Glogovca u filmu “Nebeska ulica”.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

E, baš tako je Dejana Davidovac izašao na teren kada je bilo najteže i odveo Zvezdu do pobede. Srpski košarkaš je odigrao maestralno protiv Igokee i ključan je što Zvezda ima šansu da sledeće sezone ponovo igra u Evroligi. Simultanka Davidovca koju smo videli na početku četvrte četvrtine predstavlja jednu od najboljih od nekog igrača Zvezde u poslednjih nekoliko godina.

Ukradena lopta, koš, nova ukradena lopta, pa bam i trojka!  Ali, nema kraja – Davidovac je nastavio da pleše po parketu – asistencija, nova ukradena lopta i trojka za delirijum prisutnih u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Od šest poena razlike do 16 za samo tri minuta, što je lansiralo Zvezdu u finale ABA lige.

Toliko je odigrao dobro da je ABA liga postavila pitanje da li je Dejan Davidovac jedan od najboljih igrača za velike utakmice u regionalnom prvenstvu.

Zajedno sa Ognjenom Dobrićem je pokazao da srpski pogon najbolje gura Zvezdu i da crveno-beli moraju da se oslone na domaće igrače, koji zaista osećaju grb i imaju košarkaški gen šampiona.

Ipak, ovo je bila samo uvertira i Zvezdu očekuje finale ABA lige sa starim znancem, ekipom Budućnosti. Borba za goli život očekuje Davidovca i ekipu, pa će morati još jednom da pokaže od kakvog je materijala satkan,

Protiv Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća je diplomirao, sada je magistrirao, ali je potreban doktorski rad ukoliko želi da postane veliki košarkaš.

Legendarni “zvezdaš” opleo po Srbima sa Malog Kalemegdana: Davidovcu i Dobriću nešto fali



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar