Putin HITNO naredio! Rusija oplakuje žrtve u školi, pred Dumom dve velike odluke

Rusija oplakuje devet žrtava pomahnitalog tinejdžera koji je jutros upao u svoju bivšu školu u Kazanju i otvorio vatru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će se pooštriti pravila korišćenja oružja u ovoj državi. Putin se na ovu odluku odlučio nakon pucnjave u školi u ruskom gradu Kazanj.

Putin je naredio da se pooštre pravila posedovanja oružja nakon pucnjave u kazanjskoj školi, a ruski parlamentarci nisu isključili uvođenje smrtne kazne za takva krivična dela i dozvolili su povećanje minimalne starosti za dobijanje dozvole za nošenje oružja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa stanovišta šefa odbora Državne dume za rad, socijalnu politiku i boračka pitanja, poslanika iz Liberalno-demokratske partije Jaroslava Nilova, neophodno je sprovesti psihološke testove za kandidate za dozvolu oružja.

– Odnosno, potrebno je uvesti kompjuterske testove i razgovor sa psihologom, barem da bi se identifikovali potencijalno opasni elementi. I sam imam opasno oružje, pohađao sam kurseve, gađao strelište, položio ispit iz teorijskog dela i obezbedio medicinske dokumente. Za dobijanje dozvole za posedovanje lovačkog i opasnog oružja, ipak je potrebno proći ozbiljne psihološke testove – rekao je zamenik.

Neće više da ćuti! Vladimir Putin IZAZVAO Bajdena, ruski predsednik spreman da ide do kraja 

On je ukazao na to da dobijena dozvola za posedovanje vatrenog oružja nije garancija da osoba neće počiniti krvni delikt.

– Osoba koja poseduje oružje i koristeći ga, može počiniti teroristički akt – upozorio je zamenik i dodao:

– Stoga, korisno bi bilo pojačati kontrolu od strane policijskih službenika nad skladištenjem oružja, ono se mora čuvati u sefovima. Generalno, na pitanje treba gledati na složen način, ono što se danas prikazuje u medijima, prema proceni forenzičkih psihologa, može navesti druge ljude na takva teroristička dela.

MASAKR U RUSKOJ ŠKOLI

Rusija oplakuje devet žrtava pomahnitalog tinejdžera koji je jutros upao u svoju bivšu školu u Kazanju i otvorio vatru. U stravičnom napadu stradalo je sedmoro dece i dve nastavnice.

Kako je saopštio predsednik Tatarstana, u napadu su ubijena četiri dečaka i tri devojčice. Lokalni mediji prenose da su ubijeni nastavnica engleskog jezika Elvira I. (26), učiteljica Venera A. (55), Amir Š. (14), Amir V. (15), Alisa G. (15), Zulfija G. (15), Damir G. i još dvoje dece čiji identitet se i dalje utvrđuje.

Policija je uhapsila Iljnaza Galjavijeva (19), nekadašnjeg učenika ove gimnazije, zbog sumnje da je jutros naoružan uleteo u školu i krenuo da ubija sve pred sobom. Prvo je ranio starijeg čuvara, za čiji život se lekari i dalje bore, a potom je krenuo da puca u hodniku u svakog koga vidi. Mlada nastavnica Elvira se sasvim slučajno našla na hodniku kada je Galjavijev otvorio vatru. Potom je ranio učiteljicu Veneru i još petoro dece. Dvoje učenika je stradalo nakon što su skočili sa prozora sa trećeg sprata, u nadi da će tako sačuvati živote.

Izvor:

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar