Neverovatna odbrana osumnjičenog za UBISTVO: Kod Šapca izbo poznanika zbog svađe oko ulične bandere

On se pred tužiocem izjasnio da je još potresen zbog događaja u kojem je naneo smrtne povrede poznaniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Tetra Images/Tetra Images

Do napada je došlo posle žučne rasprave oko bandere sa seoskog groblja.

Zoran K. (77) iz Suvog Sela, kod Vladimiraca danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu zbog sumnje da je preksinoć, posle kraće svađe, sa više uboda nožem ubio Slobodan N. (56) iz istog sela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako mediji saznaju, on se pred tužiocem izjasnio da je još potresen zbog događaja u kojem je naneo smrtne povrede poznaniku iz sela i da zbog toga nije sposoban da iznese odbranu.

Tužilaštvo ga tereti za krivično delo ubistvo iz člana 113. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena zatvorska kazna od najmanje 5 do 15 godina.

HOROR u Šapcu: Muškarac (77) UBIO poznanika, posvađali se zbog bandere, pa ga mučki IZBO 

Po zahtevu Višeg tužilaštva njemu je određen pritvor do 30 dana.

Zoran i Slobodan najpre su se posvađali kada se na jednom skupu povela reč o uređenju seoskog groblja i kada je spomenuta bandera koja je tamo godinama i do sada nikome nije smetala.

Zoran je na trenutak prekinuo žučnu raspravu kada je otišao do svog automobila gde je imao kuhinjski nož, pa se vratio i sa više uboda u stomak teško ranio Slobodana. Svi koji su su se tu zatekli nisu ni slutili da će se svađa završiti tragedijom. Ranjeni Slobodan se uputio niz brdo svojoj kući, kada ga je presreo sinovac i prevezao do Doma zdravlja u Vladimrcima.

Hitna služba ga je u kratkom roku transportovala do šabačke bolnice, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život. Zbog povreda vitalnih organa i obilnog krvarenja, Slobodan je preminuo ubrzo posle prijema u bolnicu.

Meštani Suvog Sela su zgroženi zločinom koji se u njihovom selu dogodio. Ovakvu tragediju ne pamte ni najstariji meštani koji su najbrojniji među približno 300 stanovnika sela.

– Slobodanova porodica je ostala bez glave kuće, čestitog i poštenog domaćina, a Zoran će robijati pod stare dane. Nije trebalo da se dogodi ovako ni zbog jednog od njih – rekao je sagovornik Telegrafa.

Izvor:

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar