Osveta mučki izvedena ili nešto DRUGO?! Šta o Belivuku govori to što je MLEO svoje žrtve?

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su nakon obavljenih veštačenja pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP, Tanjug/Rade Prelić

U industrijskoj mašini za mlevenje mesa, koju je klan Veljka Belivuka koristio za uklanjanje svojih protivnika, najverovatnije su pronađeni DNK tragovi navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i pripadnika bande „Pink Panter” Milana Ljepoje.

– „Kuća strave” u Ritopeku, gde su Veljko Belivuk i Marko Miljković dovodili svoje žrtve i brutalno ih mučili, puna je bioloških tragova i dokaza dovoljnih da ovu grupu osude na maksimalne zatvorske kazne. Osim Radojevića i Ljepoje, uskoro će biti utvrđeni identiteti i ostalih žrtava – poručuju naši izvori.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NAJJAČI DOKAZ

Mašina za mlevenje mesa može da se koristi za usitnjavanje delova tela-leša, radi lakšeg prikrivanja i eventualnog bacanja tih delova, tim pre kad se uzme u obzir da se Ritopek nalazi na obali Dunava. Na delovima mašine ostaju tragovi ljudske DNK, za koje se upoređivanjem sa nespornim DNK eventualne žrtve može utvrditi da li je bila u kontaktu sa mašinom za mlevenje, što može ukazivati da je to lice ubijeno, pa je njegov leš naknadno usitnjen. U svetu kriminalističke policije i forenzike, DNK trag smatra se najjačim dokazom i on će biti dovoljan da pripadnici Belivukove grupe dobiju najstrože kazne.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su nakon obavljenih veštačenja pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa, koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek, nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

– Nijedan zločin klana Belivuk–Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju, u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana – istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, ova „ubilačka grupa” ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala.

MODUS OPERANDI

Forenzički psiholog Milan Kostić u izjavi za Objektiv kaže da tehnologija krivičnog dela koji podrazumeva mlevenje ljudskog mesa ukazuje na to da je osoba koja to radi lišena mnogih ljudskih svojstava.

– Radi se o osobama koje pripadaju psihopatskom profilu ličnosti, koji se posebno viđa kod grupe kriminalaca koji čine najteža krivična dela. Tu postoji i sadistička komponenta. Zločini koje prate mlevenje leševa u praksi se retko viđaju, i to uglavnom kod ekstremno psihopatskih osoba koje tu svoju psihopatiju ispoljavaju na najbrutalniji način prema drugim ljudima. Bestijalno do krajnosti, ali ta činjenica ne treba da zaustavi analizu podataka i utvrđivanje više DNK tragova. To nije nimalo lak posao, ali je potreban da bismo zaokružili ovu sliku i potpunije imali uvid u to da li je to bila samo osveta, mučki izvedena, ili je bilo nekih drugih interesa – mafijaških, koji sadrže i materijalni element – smatra Kostić.

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović dodaje da je DNK dokaz najmonstruoznijih dela. Kad nema tela žrtve, nema ni dokaza. Žrtve su očito bile neprijatelji ove narko-kriminalne grupe, koji su im bili prepreka u njihovom prljavom poslu, a koje se vode kao nestala lica. Upravo će DNK analiza uzeta od njihovih najbližih srodnika otkriti imena žrtava, a sve to rezultiraće doživotnom robijom za počinioce – poručuje Bjegović. Poslanik SNS i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost Igor Bečić ističe da će istraga uskoro dobiti svoj epilog.

– Kao što je i ministar Vulin rekao, nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvetljen – zaključuje Bečić.

Piše: Ekipa Objektiva

OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U IZDANJU OBJEKTIVA ZA 11. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar