Doktor joj DODIRIVAO leđa i MEĐUNOŽJE: Prijavila ga je, ne sluteći da je time overila kartu za pakao

Doktoru nije falila dlaka s glave, dok je ona, ni kriva ni dužna, pretrpela posledice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Unsplash

Medicinska sestra Čelsi Džekson, zaposlena u Pedijstrijskom centru u Tampi (Florida, SAD), pretrpela je s*ksualno uznemiravanje na poslu u režiji kolege lekara, a dodatni problemi nastali su tek kada ga je prijavila.

Kako je navedeno u prijavi medicinske sestre, ona je jednog dana sedela za stolom i radila na računaru u laboratorijskom delu klinike.

Hteo da spava sa učiteljicom, pa učinio ovo: Komšije začule VRIŠTANJE i ostale zatečene prizorom

Izvesni doktor Tapan prišao joj je u jednom momentu, dodirnuo po ramenu, a zatim i po leđima, da bi se u sledećem trenutku njegova ruka spustila do njenih prepona i međunožja.

Čelsi je, prema navodima, pokušala da se skloni i da se odupre s*ksualnom nasilju kolege, ali doktor koji je bio krupan i visok oko dve metra, nije joj dozvolio da ustane u tim trenucima.

Foto: Ilustracija, WLXS channel 7 printscreen

Uznemiravanje se, navodi ona, nastavilo i u naredna dva meseca. Jednom prilikom je, kada je prolazila kroz hodnik, naletela na dr Tapana i sklonila se da mu napravi mesta da prođe.

Međutim, on nije ju je u tom momentuuhvatio za zadnjicu i govorio bezobrazne reči.

Ona se nedugo potom žalila Pedijstrijskom savezu za zdravstvenu zaštitu, ali ništa nije dobila, naprotiv… Prekomandovana je u drugu bolnicu, zantno udaljeniju od mesta stanovanja gde je radila, za znatno manju platu, dok doktor Tapan nije snosio nikakve posledice.

– Pedijstrijski savez osporava da je dr Tapan maltretirao gospođu Čelsi Džekson. Tvrdnje o uznemiravanju gospođe Džekson bile su neutemeljene nakon opsežne istrage – navedeno je, između ostalog, u saopštenju Pedijstrijskog saveza za zdravstvenu zaštitu, prenosi sajt Nurse.org.

Nevladine organizacije navode da većina medicinskih sestara prolaze kroz ovo što je prošla Čelsi, samo što neke od njih nemaju petlju da to prijave.

Seksualno uznemiravanje, navodi se, može uključivati svako neželjeno, nepovratno i nesavesno ponašanje seksualne prirode koje je uvredljivo za dotičnu osobu i dovodi do toga da ta osoba bude ugrožena, ponižena ili osramoćena.

Mlada mama pristala na “divlji” polni odnos, ali je pošlo po zlu: Porodica se zbog ovoga neće oporaviti



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

Ostavite komentar