Šampion rešeta gde stigne: Podatak za nevericu, moćni Bajern gleda u leđa Crvenoj zvezdi!

Može Zvezda biti i najbolja na kraju sezone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pobedom nad Zlatiborom od 6:1, Crvena zvezda je doošla do 102 boda i 104 data gola ove sezone i to pred poslednja dva kola.

U preostale dve utakmice, crveno-beli fubdaleri će probati da postanu prva generacija Zvezde koja je osvojila titulu bez poraza, ali i da nadmaše prvotimce iz sezone 1999/2000 koji su postigli 105 pogodaka u jednoj sezoni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pored lokalnih trofeja i rekorda, Zvezda pred sobom ima i potencijalni kontinentalni podvig, jer bi mogla da završi sezonu kao najefikasniji tim Evrope.

Naime, šampion Srbije trenutno u prvenstvu postiže 2,89 pogodaka po utakmici, te je među timovima na Starom kontinentu druga po efikasnosti iza Ajaksa.

Holandski klub je na 32 susreta postigao 96 pogodaka, odnosno u proseku tri po meču, te je za nijansu bolji od crveno-belih kojima za vrat diše Bajern iz Minhena sa prosekom 2,87 odnosno 92 pogotka na 32 susreta, dok je četvrti na listi Rendžers sa 85 pogodaka i prosekom 2,83 po utakmici.

Škotski šampion u odabranom društvu sa crveno-belima je i kao tim koji u aktuelnoj šampionskoj trci nema poraz, a istim uspehom mogu da se pohvale još samo Slavija Prag i Sporting. Zanimljivo, ukoliko bi Zvezda uspela da osvoji bodove i protiv OFK Bačke i Metalca ne bi postala prva generacija u Ljutice Bogdana koja je prvenstvo okončala ne osetivši gorčinu poraza jer je to prethodno uspela u sezoni 2007/08, međutim bez titule na kraju.

Crvena zvezda, i ukoliko ne postigne ni gol u narednih 180 minuta igre imaće prosek od 2,73 pogotka po meču, što je novi rekord na nivou Superlige, kojim će biti nadmašen prethodni uspeh takođe u vlasništvu crveno-belih u sezoni 2018/19 kada su izabranici Vladana Milojevića sa 97 golova u 37 kola stigli do proseka od 2,62 pogotka po meču.

U globalnoj trci sa Ajaksom, crveno-belima je potrebno da na dva susreta postignu 10 pogodaka da bi sezonu završili sa prosekom od tri pogotka na 90 minuta, međutim i Ajaks očekuju izazovi tokom kojih će moći da poprave ili pokvare golgeterski učinak.

Tragedija preti srpskom fudbalu: UEFA želi da izbaci sve naše klubove iz Evrope?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar