OTVORILA DUŠU

Neda Ukraden o pevanju Titu, Brežnjevu i Gadafiju, ali i privatnom životu: Kad tad nisam UMRLA od STRAHA

Priznala i zbog čega je jedno vreme bila zabranjena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTV Pink

Pevačica Neda Ukraden gostovala je u emisiji “Premijera – Vikend specijal” i govorila o mnogim temama iz svog života.

Na samom početku otkrila je kako je bilo nastupati pred velikim državnicima poput Tita, Brežnjeva i Gadafija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Pevala sam najširijem sloju ljudi, od profesora do zemljkoradnika, od narodnjaka do rokera, Tita, Gadafija… Pevala sam 10 puta i još bar 30 umetnika, mojim kolegama, to sam zvala pevanje sa strahovanjem, nije Tito bio opasan, već je sama organizacija bila drugačija, sve se merilo, svaka reč… Pokojna Jadranka Stojaković je pevala “Ima neka tajna veza”, sve je to bilo u redu, ali pošto se Tito u tom trenutku razveo od Jovanke, to je bila jedna sumnjiva pesma – rekla je Neda.

Foto: Printscreeen/TV Prva

-Bilo je treme, jednom se desilo da je jedna pevačica pevala “Zemljo moja” i počne žene da plače, i plače, ne može da se zaustavi, a Tito na tri metra. To je strašno, ne znaš šta će da se desi, svi su aplaudirali, pa i on, ali svi u protokolu te gledaju namrgođeno, isprepadaš se – priča ona dalje.

-Ja povedem orkestar, došli smo blizu Dobanovaca, šator za nas umetnike da se presvučemo, ne znam ni kome pevamo, oni kažu “videćeš”… I onda odjednom saznamo da pevamo za Tita i njegove goste. Kad je došao red na mene, ja vidim Brežnjeva. Ne da su mi se noge odsekle, nego ne znam kako mi strofa ide – istakla je pevačica u emisiji.

-Otpevam ja, kad vidim Brežnjev ide prema meni, ja rek’o sad “gotovo”, sad kad me uhapse, kad on priđe, poljubi mi ruku i krene da mi recituje Kerušu od Jesenjina. Majko mila, kad ne umreh tad od straha i treme, neću nikad – govorila je Neda.

U Libiji je pevala i Gadafiju.

-Išli smo u posetu Libiji, nas par umetnika, delegacija iz Srbije, tada je Gadafi bio živ, 2006. godine i sad svi imamo po par minuta da se predstavimo čoveku. Mi očekujemo neko prstenje, tenkove, kad ono šator u nekoj avliji, životinje šetaju, razne koke, psi, jedna kamila… Dođe čovek ljubazan, održao zdravicu, jako je voleo Srbiju – otkriva pevačica dalje.

Foto: Printscreen/RTV Pink

-Ja se predstavim i kažem odakle sam, moja pesma “Zora je”, kad jedan čovek pored njega počne da je peva, Gadafi kaže: “Pa ja znam tu pesmu” i počnu svi da pevaju – ispričala je pevačica.

Neda se dotakla i svog privatnog života.

-Moja kćer je meni moj najveći uspeh, jer ja sam njoj bila i otac i majka. U tom teškom periodu na pragu puberteta desio se taj rat u Bosni. Dete je istrgnuto iz korena iz svoje sredine, iz jednog jezičkog područja, jednog školskog programa, došla u drugi grad, drugu zemlju – priča Neda.

Priznala je i da je u jednom trenutku bila zabranjena i kako se zbog toga osećala.

-Zamislite kako sam se osećala da posle 5 miliona prodatih ploča, posle hiljade koncerata, miliona ljuidi koji su te gledali, ti odjednom postaneš persona non grata. Između svih tih zabrana kreće se duboka ljudska zavist i mržnja zbog konkurencije koju su celog života osećali prema meni – zaključila je Neda u emisiji “Premijera – Vikend specijal”.

Neda Ukraden čula da se Bil Gejts RAZVODI: Dala mu ponudu koja se ne odbija, GORE društvene mreže



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar