Predsednik Vučić na obeležavanju Dana Evrope: “Cilj Srbije je punopravno članstvo u EU”

Svečani prijem je počeo u 20.30

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bg

Predsednik Aleksandar Vučić na poziv šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija, prisustvovao je svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope.

Svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Zvanice su najpre imale priliku da pogledaju 3D video projekciju na fasadi Skupštine grada beograda i interaktivnu izložbu ”Priče iz Srbije”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svečanost je počela izvođenjem himni Srbije i EU.

– Kovid je poslednji stres izazov i EU je pokazala spremnost da reaguje. Prvi put smo uspostavili jedinstven mehanizam za distribuciju medicinske opreme i vakcina. Pandemija nas nije sprečila da postignemo novi konsenzus za buduće decenije. Nije preusmerila ni naš fokus za Zapadni Balkan: Mnogo je posla pred nama, ali čvrsto stojimo na tom putu – rekao je Fabrici i naglasio da je EU izvezla oko 200 miliona vakcina protiv kovida.

Foto: Printscreen

Predsednik Vučić je svima u Srbiji i EU čestitao Dan Evrope.

– Svima u Srbiji i u EU čestitam dan Evrope. Na isti dan slavilo i veliku pobedu slobode. Moramo još napora da uložimo u reforme, jer to našem narodu donosi dobitak. Verujem da ćemo novom snagom uspeti da promenimo odnos građana Srbije i da dobijemo veće poštovanje od predstavnika EU. Tačno je ono što je rekao Fabrici, EU je najveći donator i najvažniji trgovinski partner Srbije – rekao je Vučić.

– Evropu smatramo svojom kućom, zato želimo da joj damo koliko možemo. Srbija računa na Evropu – dodao je predsednik Srbije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Zar nije nedavno bilo rečeno da će predsednik Vučić biti u Moskvi na paradi i to u prvim redovima? Da li grešim?

    Odgovori

Ostavite komentar