Kako se Zvezdi isplatila izgubljena titula: Pre tačno 4 godine je započeta nova istorija tima sa Marakane

Sve je počelo onog đurđevdanskog dana na "Krovu"...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Miodrag Božović je bio na pragu druge vezane šampinske titule sa Zvezdom, imali su crveno-beli autoput do pehara, ali od poraza u “večitom derbiju” se uvukla nervoza i strah u igrače kluba sa Marakane. Partizan je samo čekao kiks i dočekao ga je u 34. kolu Superlige Srbije.

Zvezdi je na “Krovu” odletela titula u nepovrat i krenula je lačana reakcija. Zvezda je poražena od “Zmajeva” rezultatom 3:2 u meču koji će ostati urezan navijačima crveno-belih, nakon kojeg su bili razočarani i potpuno slomljeni, ne znajći da će upravo taj poraz biti uzrok za mnoge srećne trenutke u bliskoj budućnosti.

Da se nije dogodio pomenuti brodolom u Zaplanjskoj ulici, ko zna da li bi Zvezda bila ovde gde je danas. Pre tačno četiri godine je izlazak u Evropu za navijače Zvezde bio u domenu naučne fantastike, a danas predstavlja obavezu. Mnogo se promenilo od voždovačke tragedije, a bez nje bi stvari možda, napominjemo, možda, bile potpuno drugačije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon odlaska Miodraga Božovića prvo privremeno došao Boško Đurovski, da bi na početku nove sezone bez bilo kakve euforije i medijske pompe stigao čovek koji je promenio sve. Dolazak Vladana Milojevića na Marakanu je slobodno možemo da kažemo promenio tok istorije crveno-belih.

Zvezdin Klark Kent je vratio veru navijačima da su čuda moguća. Nije obećavao kule i gradove, ali je posetpeno, ciglu po ciglu, počeo da zida pobedničku tvrđavu koja je posle mnogo vremena vratila epitet neosvojiva. Dvomeč sa Maltežanima u kvalfikacijama u Ligi Evropi nije obećavao, pa je plasman u grupnu fazu izgledao još čudesnije, neverovatnije… To nije bio kraj njegove magije, već tek početak. Začinio je sve plasmanom u evropsko proleće posle 26 godina, da bi sezonu završio u velikom stilu – osvajanjem šampionske titule. Naredna sezona je donela Ligu šamppiona, epski pad Liverpula na Marakani, novu titulu i potpuno drugačije gledanje na Crvenu zvezdu.

Foto: Nenad Mihajlović/Starsport

Upalila je Zvezda mašinu i nastavila da melje, a epilog je bio novi plasman u Ligu šampiona. Ostao je žal zbog utakmice Olimpijakosom u Pireju, ali kada se podvuče crta, crveno-beli su imali veliku sezonu u kojoj je u zimskom delu Dejan Stanković zamenio Milojevića, koji je osetio potrebu da kaže dosta i povuče se na vreme. Deki je preuzeo amanet od Milioja u vidu treće vezane šampionske titule, pa mu je bila potrebna nova sezona kako bi se dokazao i izašao iz senke svog prethodnika.

Godinu dana mu je bilo potrebno da dokaže zvezdaškoj javnosti da je trener za velika dela. Osvojio prvu, samo svoju šampionsku titulu, napravio je sjajne stvari u Evropi, a ostao mu je još jedan korak od osvajanja duple krune nakon 14 godina dugog čekanja.

Dejan Stanković i Vladan Milojević
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda je za samo četiri godine od ekipe koja ne može da eliminiše Kairat stigla do tima od kojeg je strahovao veliki Milan.

A, sve je počelo onog đurđevdanskog dana na “Krovu”…

UEFA nam sprema grčki scenario: Gotovo je sa nameštanjem u srpskom fudbalu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar