Vučić dovodi Šapića na ČELO Beograda: Postoji važan RAZLOG zašto je on dobro rešenje za tu poziciju

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će lično prisustvovati sastanku koji se tiče ujedinjenja sa Šapićevom strankom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Ministarstvo omladine i sporta, Objektiv.rs/Tamara Trajković

Ujedinjenje SPAS Aleksandra Šapića i Srpske napredne stranke, odnosno utapanje u vladajuću stranku logičan je sled dobre saradnje koju ove dve partije neguju od prošlih izbora, kada su ušle u koaliciju. Detalji ovog ujedinjenja znaće se uskoro, kada se završe pregovori Vučića i Šapića, a prema priznanju lidera SPAS, nakon upravljanja opštinom Novi Beograd, primamljiva mu je jedino fotelja gradonačelnika Beograda.

– Sada će biti 10 godina otkako vodim najmnogoljudniju opštinu u Srbiji i jednu od najnaprednijih. Da imam najviše iskustva, znanja i rezultata iz lokalne politike, to je činjenica. Već sam se jednom kandidovao za gradonačelnika Beograda, ima logike da budem kandidat na beogradskim izborima sledeće godine, ali politika je nepredvidiva – rekao je Šapić, dodajući da niko to ne može da kaže 11 meseci ranije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šapić je izjavio i da ideja o ujedinjenju sa SNS postoji odranije i da on i lider naprednjaka Aleksandar Vučić o tome nasamo razgovaraju već određeni period. Istakao je i da njihova saradnja nije posledica neke „pijačne trgovine”, već sličnih stavova po mnogim pitanjima.

– Izuzetno je važno da saradnju u politici sa određenim ljudima i organizacijama pravite na osnovu zajedničke politike, stavova i pogleda na ključne stvari. To ne može nijedna trgovina da nadomesti – kazao je on.

RASPODELA KARATA

Već dugo se spekuliše da Šapić preuzima beogradski ogranak SNS, a kako naši izvori navode, moguće je da će mu u raspodeli karata pripasti i potpredsedničko mesto u SNS nakon što se SPAS utopi u vladajuću stranku.

“To je za nas važno, i tu prilazimo iskreno i PUNOG SRCA”: Vučić o ujedinjavanju SNS i Šapićevog SPAS-a 

– Izvesno je da će Šapić biti kandidat SNS za gradonačelnika Beograda. On je dobro rešenje jer ima iskustva u vođenju velike beogradske opštine, a dok je bio u Demokratskoj stranci, nalazio se na funkciji pomoćnika tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa. Takođe, 2011. imenovan je za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu, tako da ne bi bilo čudno ako preuzme i beogradski odbor SNS jer ima iskustva na tom polju – pojašnjavaju naši sagovornici.

ŠIRIMO FRONT

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će lično prisustvovati sastanku koji se tiče ujedinjenja sa Šapićevom strankom u jednu političku opciju.

– Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakav rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog – rekao je Vučić.

Takođe, predsednik je naveo da su razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skupština stranke koja će se održati u oktobru.

KAPA DOLE

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović oglasio se na društvenim mrežama, gde je prokomentarisao najnoviju odluku SNS da se ujedini sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića.

– Odluka da dođe do ujedinjenja SNS i Šapićevog SPAS strateški je vrhunska odluka. Sveža krz i energija ulaze u SNS, pre svega u njen Gradski odbor u Beogradu, dolaze novi ljudi sa nekim novim pristupom i idejama, a SNS dodatno pokazuje da je spremna da se menja. Kapa dole za ovaj potez – napisao je Đukanović.

Piše: Ekipa Objektiva

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u današnjem štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar