SMRTONOSNA VOŽNJA kod Majdanpeka: Otkriveno šta se dešavalo kobne noći kada je poginuo bokser

Policija će podneti krivičnu prijavu protiv L. G. (17) zbog sumnje da je izazvao udes u kom je na jezeru Veliki Zaton poginuo Bogdan Ilić (19)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objetkiv.rs, Printscreen/Facebook

Policija u Majdanpeku podneće krivičnu prijavu protiv L. G. (17) zbog sumnje da je drogiran i pijan vozio “pežo” koji je sleteo u jezero Veliki Zaton prilikom čega je stradao mladi bokser Bogdan Ilić (19).

Tragedija se dogodila se u ponedeljak uveče oko 22 sata kod Majdanpeka, kada su L. G., V. Đ. (17) i Ilić, posle praznika koje su proveli zajedno, odlučili da uzmu automobil koji je u vlasništvu oca jednog od mladića i da se provozaju. Kola su, najverovatnije usled neprilagođene brzine, sletela preko litice u jezero Veliki Zaton, a tom prilikom je nastradao Ilić, koji je ostao zarobljen u vozilu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Iako se najpre verovalo da je vozio Ilić, jer je išao u auto-školu, ustanovljeno je da je kolima upravljao maloletni L. G. Dečak je posle udesa alkotestiran, a rađene su mu i druge analize i ustanovljeno je da je u krvi imao alkohol i narkotike. Automobil kojim su upravljali u vlasništvu je njegovog oca – kaže izvor blizak istrazi:

– Inače, ovaj mladić već ima dosije sa više krivičnih dela. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja – dodao je izvor.

Dosadašnja istraga utvrdila je da je Bogdan Ilić bio na zadnjem sedištu.

– Obdukcija je potvrdila da se nesrećni mladić udavio. L. G. se izvukao iz kola, a izvučen je i V. Đ., koji je bio onesvešćen i plutao je. Inače, pukom srećom, iza njih se nalazio drugi automobil, te je vozač koji je video nesreću istrčao i pomogao mladićima da izađu iz vode, dok je suvozač zvao policiju i lekare – podseća izvor:

– Onesvešćenom V. Đ. vozač je davao veštačko disanje na obali, a pokušao je da spase i Bogdana, ali su kola brzo potonula. Njega su u utorak izvukli ronioci Žandarmerije, a kako je tada rečeno, “pežo” je zatečen na dnu jezera prevrnut na krov.

Bogdan Ilić, koji je bio bokserska nada u Majdanpeku, sahranjen je u rodnom mestu. Poslednjem oproštaju prisustvovao je veliki broj rođaka i prijatelja, a pre toga su zapaljene sveće na mestu na kome je stradao.

– Iza sebe je ostavio neutešne roditelje i mlađeg brata, jauci su parali nebo kada je kovčeg spušten u zemlju – kaže izvor.

DETALJI UDESA: Pokušali da izbegnu brdo

Kako je pokazala istraga, “pežo” je sleteo u jezero kada je vozač pokušao da izbegne udarac u brdo.

– Kola su se zanela, izbegla brdo, ali su zato preletela šiblje i žbunje i sa litice visoke 10 metara upala u jezero Veliki Zaton – objašnjava izvor iz istrage.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar