NOVI FUDBALSKI ZEMLJOTRES: Čeferin izbacuje evropske velikane na dve godine iz Lige šampiona!

Spremne su žestoke kazne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Richard Juilliart / AFP / Profimedia

Saga o Superligi Evrope i dalje nije gotova! Nastavlja se “tihi rat” UEFA i bogatih evropskih klubova oko spornog takmičenja koje i dalje nije propalo!

UEFA preti da će pojedine klubove kazniti izbacivanjem iz njenih takmičenja na dve godine ukoliko ne ispune svoje obaveze!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Važna vest stigla je po pitanju budućnosti evropskog fudbala, a nju donosi “ESPN”.

Ovaj medij navodi da je UEFA spremna da žestoko kazni klubove koji su pristali na Superligu Evrope i još uvek se nisu dovoljno distancirali od takmičenja!

Njihovi izvori bliski UEFA navode da su četiri kluba još uvek formalno spremni da ostanu deo projekta Superliga Evrope, a to su Juventus, Real Madrid, Barselona i Milan.

UEFA je u prethodnih 10 dana vodila razgovore sa 12 klubova u želji da oni definitivno dođu do dogovora o napuštanju projekta Superlige i sa sedam klubova su stigli do takvog dogovora, pošto su se Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Totenhem odlučili da istupe iz Superlige.

Oni to još nisu uradili zvanično, jer im je potrebno devet od 12 klubova, kako bi ceo projekat i zvanično propao. Inter je jedini koji je još na “ničijoj zemlji”, jer su spremni da istupe iz Superlige iako još nisu stigli do dogovora sa UEFA.

Četiri gorepomenuta kluba i dalje insistiraju na Superligi i mogli bi da budu kažnjeni od strane UEFA zbog kršenja člana 51 njihovog statuta, koji se tiče upravo pokušaja za osnivanje takmičenja van okrilja UEFA.

Navodno ova četiri kluba veruju da je Superliga Evrope prilikom slanja dokumenata FIFA i UEFA jasno navela da oni time traže dozvolu tih organizacija, a ne da protivpravno osnivaju svoju ligu.

UEFA se sada nada da će stići do devet timova koji će pristati na istupanje iz Superlige, kako bi time mogli da svi dogovore značajno blaže sankcije zbog pokušaja osnivanja tog takmičenja.

“ESPN” piše da ako do toga ne dođe, klubovi koji i dalje žele da ostanu deo projekta Superlige mogu biti izbačeni iz Lige šampiona i Lige Evrope na čak dve godine, što bi te klubove žestoko pogodilo.

Terzić i Stanković na tapetu navijača: “Ovo je velika sramota za Crvenu zvezdu”



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar