DALI SVOJ SUD

Domaće zvezde ŠOKIRANE napadima na Snežanu i sedam patuljaka: Na Zapadu ima mnogo BOLESNIJIH crtaća!

Poznate ličnosti u razgovoru za Objektiv ocenile cenzuru bajke "Snežana i sedam patuljaka"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pritnscreen/Youtube, ATA images

Nakon što je crtani lik Pepele Tvor proglašen navalentnim, jer je spopadao mačku u koju je bio zaljubljen, a potom je i ukinut, na red je došla i kultna „Diznijeva” princeza Snežana.

Drugarica sedam patuljaka našla se na meti osuda, jer je poljubac princa, koji ju je oživeo, nedopustiv zbog toga što ona nije bila u svesnom stanju?!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ODOBRENJE JE PROBLEM

Kako prenosi Njujork post, pre nekoliko dana je ponovo otvoren „Diznijev” tematski park u Kaliforniji, a posetioci će moći da uživaju u preuređenoj verziji predstave, odnosno vožnje „Snežane i sedam patuljaka“. Nakon prikazanog sadržaja crtaća, koji datira iz 1938. godine, novinarke Kejti Daud i Džuli Tremejn našle su za shodno da komentarišu poljubac u jednoj od najlepših bajki, koja nas je naučila da je srećan kraj moguć.

Foto: Pritnscreen/Youtube

– Princ je Snežanu poljubio bez njenog pristanka, dok je ona spavala. Ako je samo jedna osoba svesna onoga što se dešava, to nikako ne može biti prava ljubav – napisale su na sajtu San Francisko gejt, te su dodale:

– Zar se već nismo složili da je odobrenje u prvim „Diznijevim” filmovima veliki problem. „Kensl“ kultura postala je sve učestalija, a najviše trpe dečji crtani filmovi, koji se ukidaju iz raznih razloga. Već su ukinuti „Pepe le Tvor”, „Petar Pan”, „Mačke iz visokog društva”, „Maza i Lunja”, „Dambo” i „Knjiga o džungli”… Ostaje pitanje da li će se ova saga nastaviti.

U razgovoru za Objektiv, kompozitor i pevač Beki Bekić, koji je nedavno otvorio i Jutjub kanal sa dečjim pesmicama i animiranim crtaćima, kaže da je šokiran.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

SVET JE POLUDEO

– Šta da kažem na te njihove komentare, osim da stalno izmišljaju. Ono što je nekada bilo normalno, sada je nenormalno. Da li je taj svet poludeo i pomahnitao? Sve je već video u životu, pa hoće nešto da promeni? Za mene su to sve nebuloze. Verovatno će za moje dečje pesmice za nekih 20, 30 godina da kažu: „Zašto maltretirate malo magarence?” Sve generacije su odrasle na bajci „Snežana i sedam patuljaka” i mislim da se ni na koga ta bajka nije loše odrazila, već samo dobro. Najbolje bi bilo da oni nas ne truju njihovim novim crtaćima u kojima seku glave. Šta njih briga za našu decu, neka gledaju svoju decu, jer je tamo propast, promenili su pravac, valjda su se pridružili đavolu – rekao je Beki, a glumica Eva Ras bila je još oštrija:

– Neprekidno neko hoće da nam odredi šta da mislimo, šta da jedemo, kuda da idemo. Mi više ne smemo ni da se zagrlimo, ni da se rukujemo. Ništa me ne čudi. Valjda ću uskoro da umrem, da više to i ne pratim, dovoljno sam živa. Imam 80 godina i 134 dana, vreme je da odem. Neću ništa da učinim po tom pitanju, ali gledam ovaj svet i ne mogu da verujem da neki idioti hoće da odrede šta ću ja da mislim i da gledam. Zašto njih zanima šta će neki pojedinac da radi i da gleda, sada je gore nego za vreme faraona, jer su oni izgradili piramide, a mi ne gradimo ništa. Zabranili su i najbolji film svih vremena „Prohujalo s vihorom”, zato što je sluškinja crnkinja i to su protumačili kao rasizam. To je bezumlje, Sodoma i Gomora.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

ZADOJENI MRŽNJOM

– A to što Snežana živi sa sedam patuljaka, to nikom ništa? Samo mogu da se pitam, kuda ide ovaj svet? – rekla je voditeljka Suzana Mančić, dok modni kreator Saša Vidić kaže da ima mnogo bolesnih crtaća i da ova bajka nema veze sa tim.

– Neki Amerikanci su zadojeni mržnjom ka drugim nacijama, ka drugim polovima. Kritike su glupe, kao i za Pepe le Tvora. Meni je to apsurdno. Odrastao sam na „Diznijevim” junacima, najviše sam voleo da čitam te bajke. „Dizni” je obeležio moje detinjstvo, niko drugi. Mislim da na Zapadu ima mnogo bolesnijih crtaća, koji nisu vedri, ni normalni – kazao je Saša, a Vesna Dedić je dodala:
– Ako ćemo da gledamo na to kao na vrstu sek*ualne agresije, onda je to tako, a ako ti je glava zdrava, kao što je moja zdrava, onda ja to gledam kao najnežniji poljubac muškarca koji prosto nekoga voli beskrajno. Neke stvari su za lečenje, za dijagnozu, a ne za pričanje po medijima.

Foto: Objektiv.rs

Ekipa Objektiva



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar