Čeka li Snežanu ista sudbina kao Pepe le Tvora? Zbog prinčevog poljupca bajka na meti NAPADA (VIDEO)

Preuređena verzija "Snežane" nedavno je premijerno prikazana u Dizni Parku, nakon čega je burno dočekana recenzijama

Foto: Printscreen/Youtube

Nedavno je u svetu odjeknula vest da popularni Diznijev lik Pepe le Tvor neće biti deo nastavka filma “Svemirski basket”. Kao razlog navodi se da je crtani obilovao scenama koje normalizuju silovanje i napastvovanje.

Sada je na meti još jedan kultni crtani film “Snežana i sedam patuljaka”, kako prenosi NewYorkPost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Preuređena verzija Diznijeve Snežane postala je najnovija meta „kulture otkazivanja“ – jer sadrži čuveni poljubac šarmantnog princa koji se događa u trenutku dok  Snežana spava, bez njenog pristanka.

Tematski park u Anahajmu, u Kaliforniji, otvoren je u petak prvi put posle više od 400 dana otkako je počela pandemija – pokazujući svoju nedavno preuređenu verziju „Očarana želja Snežane“.

Ali to je odmah burno dočekano recenzijama koje kaže da je trebalo preraditi klasiku crtanog filma iz 1938. da bi se izbegao završetak čuvenim „poljupcem istinske ljubavi“ koji je probudio Snešku.

Recenzenti SFGate-a Katie Dovd i Julie Tremaine napali su film zbog  „poljupca bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna da se to događa“.

– Zar se već nismo složili da je stupanje u odnos u ranijim Diznijevim filmovima ozbiljan problem, napisali su oni na sajtu San Francisco Chronicle-a.

– Učenje dece da ljubljenje, kada nije prihvaćeno sa obe strane, nije u redu?

– Ne razumem zašto bi Diznilend 2021. godine odlučio da doda scenu sa tako staromodnim idejama o tome šta muškarac sme da čini ženi, napisali su, ističući i neke druge promene u spornim temama.

– Zašto ne bismo ponovo osmislili završetak u skladu sa duhom filma i mestom Snežane u Diznijevom kanonu, ali to izbegava ovaj problem?, pitali su.

Oštra recenzija izazvala je negodovanje na mrežama, a mnogi su optužili „probuđene liberale“ da su kulturu otkazivanja preozbiljno shvatili.

„Da li ste svi mislili da će prepisati priču ???“ pitala je žena po imenu Alison, dok je Matt Martin na to odgovorio, „Snežana bi i dalje bila uspavana da se pitaju “ludaci levo i kultura buđenja svesti”.

„SAČEKAJTE MALO! PRESTANITE UZIMATI klasike zbog kojih smo svi jedva čekali srećan kraj, ostvarenje snova i mogućnosti za bolje !!!!! ” napisao je Alinn.

„Roditelji bi trebali biti u mogućnosti da nauče svoju djecu o pristanku, kao i o razlici između stvarnog života i bajke“, rekla je Natalie Sadi.

„Odrasla sam uz bajke i vrlo dobro shvatila važnost pristanka. Dozvolite deci da uživaju u magiji bajki. “

Pregled SFGate-a obnovio je prethodne napade na kulti film- sa prof. japanskih rodnih studijama i  sociologije Kazue Muta 2018. godine insistirajući da je pokazao „seksualni napad na osobu bez svesti“.

Vašem detetu ništa ne drži PAŽNJU? Proverite da li ima problem sa HIPERAKTIVNOŠĆU

Čak i Diznijeva zvezda Kristen Bell – koja je Anni pozajmila glas u „Frozen“ – kaže da je ozbiljno razgovarala sa svojom decom o „Snežani“.

„Zar ne mislite da je čudno da princ ljubi Snešku bez njene dozvole? Jer ne možete nekoga da poljubite ako spava! “ rekla je za People 2018. godine.

Diznilend nije odmah odgovorio na kritike. Međutim, dan pre otvaranja, park je rekao da očekuje da će posetioci biti „oduševljeni ovom blistavom atrakcijom i tako slatkom pričom“.

Promene uključuju novu audio i vizuelnu tehnologiju, laserske projekcije, muziku i novi sistem animacije.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar