Potresna ispovest Draženove majke o poslednjim trenucima njenog Joleta: Čak su i u bolnici plakali!

Jole je poslednjih 13 godina bio nepokretan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Screenshot

Samo dva meseca pre 94. rođendana umro je Jovan Jole Petrović, otac Dražena i Aleksandra Petrovića, o čemu smo vam već pisali ovih dana.

Jovan je 62 godine bio u braku sa Biserkom koju je upoznao kada je iz rodnog Trebinja došao u Šibenik gde je radio kao policijski službenik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jole je poslednjih 13 godina bio nepokretan i nije se previše eksponirao u javnosti. O njemu je progovorila njegova supruga Biserka:

– Srećna sam što sam ga imala uz sebe, pa i u trenucima kad nam se dogodila tragedija koja nam je promenila živote. Uprkos Draženovom odlasku ostali smo čvrsto na zemlji. Drago mi je što sam mogla da mu pružim sve u njegovih poslednjih trinaest godina koliko je bio nepokretan. Nipošto nisam htela da ga dam u dom i starala sam se o njemu celo vreme. Bilo da je noć, dan, praznik ili vikend… Ništa mi nije bilo teško!

Za razliku od vitalne Biserke koja je društveno aktivna i dosta angažovana u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, pokojni Jole živeo je povučeno.

– Od Uskrsa (katoličkog prim.aut.) je bio jako loše i shvatila sam da ide prema kraju. U četvrtak je završio u polukomi, za vikend smo ga okupali, obrijali, davali mu da jede, održavali na životu… . Kad sam videla koliko se muči u ponedeljak ujutro nazvala sam Hitnu. Nisam htela da ga pošaljem u bolnicu, ali su mi rekli da još postoji tračak nade, pa sam ipak pristala, jer u kući nije mogao da prima kiseonik. Nije imao koronu, nego urinoinfekciju koja je izazvala veliku temperaturu. Nažalost, u utorak u četiri sata je preminuo. Lekari su preduzeli sve što su mogli, ali telo se gasilo… Plakali su i u bolnici što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je mirno, baš onako kako je i živeo, skromno poput Dražena.

Poslednji ispraćaj tate Petrovića desiće se u Zagrebu.

– Bila mu je želja da bude sahranjen kraj Dražena. Napravili smo kraj Draženovog groba porodičnu grobnicu gde će biti pokopan. Hteo je da to bude u najužem krugu porodice. To ćemo ispoštovati, neka ode tiho kako je i živeo. Ispraćaj će biti u četvrtak u 14:15, a polaganje urne iduće nedelje – dodala je Biserka Petrović.

Ovo su bile poslednje reči oca Dražena Petrovića: Obratio se osobi koju je voleo najviše na svetu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar