Od ovih biljaka komarci BEŽE glavom bez obzira: Spremite se za borbu protiv upornih KRVOPIJA

Zaštitite se od komaraca prirodnim putem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/41330

Sa sve toplijim danima dolaze i komarci koji mogu da budu vrlo uporni i dosadni.

Na tržištu postoje brojni električni aparati protiv komaraca koji rade po principu ispuštanja raznih hemikalija u vazduh i na taj način rasteruju komarce.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, ako imate problem sa suvom kožom i iritacijama, bolje je koristite prirodne varijante, odnosno da u svom dvorištu ili u saksiji posadite biljke koje su se pokazale kao dobre kad je u pitanju borba protiv komaraca.

Većina ovih biljaka su lako dostupne, a možete ih držati i u saksijama. Od nekih čak možete napraviti i sprej protiv komaraca koji ćete koristiti tokom toplih letnjih večeri kada ih ima najviše.

Matičnjak

Ova biljka  je odličan izbor kad je u pitanju borba protiv komaraca. S obzirom da se veoma lako širi, najbolje je da je posadite u saksiju i da držite u prostoriji u kojoj najčešće boravite ili na terasi. Ova biljka, osim što je dobra kad je u pitanju rasterivanje komaraca, osvežava prostor.

Foto: Pixabay/Karin Henseler

Bosiljak

Bosiljak spada u aromatično bilje, ima veoma jak i dugotrajan miris. Često se koristi kao začin prilikom kuvanja, ali se dobro pokazao i u borbi protiv komaraca. Nejga možete nabrati i napraviti buket od njega pa ga koristiti ili ga jednostavno posadite u saksiju i koristite ga protiv komaraca tokom celog leta.

Foto: Pixabay/tookapic

Najbolji način je da ga zasadite oko vodenih površina jer će time sprečiti dalje razmnožavanje insekata. Ako ga imate u saksiji, povremeno protrljajte listove kako bi bosiljak ispustio svoj miris.

Ruzmarin

Ruzmarin ima prijatan miris, takođe spada u aromatično bilje. Poznat je kao vesela biljka, s obzirom da se često koristi za ukrašavanje na svadbama i veseljima. On ne podnosi niske temperature, zbog čega je možda najbolje da ga posadite u saksiji i kada počne zima da ga unesete u kuću.

Foto. Pixabay/Couleur

Možete ga držati u kući ili ako planirate da sedite u dvorištu zapalite malo ruzmarina i on će efikasno oterati komarce što dalje od vas.

Lavanda

Ova biljka se koristi u većini preparata kao što su kreme i sprejevi protiv komaraca. Ona rasteruje mnoge insekte, prvenstveno moljce, komarce ali i muve. S obzirom na njen lep izgled, možete je zasaditi u dvorištu kao dekoraciju, ali je koristiti i kao biljku protiv komaraca.

Foto: Pixabay/freddieragaas

Mačja trava

Mačja trava je višenamenska biljka, koristi se za lečenje ljudi, ali i životinja. Takođe, možete je koristiti i u kulinarstvu, kao začin.

Foto: Pixabay/PollyDot

Posađena u vrtu, ona može da odbije komarce i do 10 puta više nego bilo koji preparat protiv komaraca. Potrebno je da zrna metvice ostavite u prostoru u kom nameravate da boravite i insekti se neće približavati vašem domu.



Izvor: Objektiv.rs, minutzamene.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar