ŠOKANTNO OTKRIĆE

Žarko Lazić terao ljude da rade na CRNO: Poginula organizatorka nije bila prijavljena u trenutku NESREĆE?

Ovih dana isplivavaju mračne tajne popularne emisije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Prethodnih dana autor i voditelj emisije „Kuća od srca” Žarko Lazić našao se na udaru javnosti, budući da su nakon tragične saobraćajne nesreće njegove koleginice Jasmine Mihajlović isplivale brojne nepravilnosti u radu njegove produkcijske kuće „Šedou prodakšen”. Lazić nije prijavljivao svoje radnike, a prema saznanjima Objektiva, isti tretman imala je i tragično nastradala Jasmina.

Naime, u izveštaju Agencije za privredne registre (APR) od 17. aprila ove godine, kome je pristupljeno dan nakon udesa u kome je stradala Mihajlovićeva, može se jasno videti da firma koja stoji iza nekoliko TV formata („Kuća od srca”, „Trenutak iz sna”, „U tuđoj koži”) ima samo jedno zaposleno lice – Žarka Lazića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić za naš list je ocenila da je slučaj Lazića veoma problematičan, te da može zadobiti i sudski epilog.

“Mislim da se to klasifikuje kao prekršaj, a ukoliko inspekcija rada nesumnjivo uvrdi i dokaže da je ona radila na crno i u trenutku tragedije bila na radnom zadatku, to bi moglo prerasti u sferu krivičnog dela. Njena rodbina takođe može da pokrene sudski spor ukoliko zna da ona nije imala ugovor o radu jer ona, faktički, nije imala nikakvu pokrivenost u slučaju povrede na radu. To se lako može proeriti u APR, gde će na izveštaju, nezavisno od tipa ugovora, stajati broj zaposlenih”, rekla je Savićeva za štampano izdanje Objektiva, a uvidom u APR videli smo da je Lazić jedini zaposleni.

Ipak, postoji mogućnost da se u godišnjem izveštaju APR za narednu godinu (koji obično izlazi krajem aprila za prethodnu) pokaže da je Lazić u međuvremenu prijavio još neke radnike, što bi u njegovom slučaju bio jedini izlaz iz ovako ozbiljne situacije.

Inače, nismo uspeli da ustanovimo koliki je bio prihod „Šedou prodakšena” ni za jednu od prethodnih godina, pošto je taj podatak, prema sajtu APR, nedostupan javnosti.

OSTATAK OVE, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. APRIL

Foto: Objektiv.rs

Autor: Ekipa Objektiva



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Cuo sam ga jutros kako kuka, lose glumi i muca na Pinku. Samo je ponavljao kako je human i on dobar a svi losi prema njemu. Ni jedan jedini idgovir nije dao. Sve je laz, a ona Dea bukvalno ne sme nista da ga pita. Kaondavljenik za slamku,pominje vlasnike Pinka,koji veze nemaju sa tim sto je tukao id svije do zene kojoj je zidao kucu,sto zavrce ljude, sto u svojoj firmi ne prijavljuje ljude i ne brine o njima. Bednik mali, misli da ce porasti i da ce se oprati ako se za velike uhvati.

    Odgovori

Ostavite komentar