Jermenski predsednik o Bajdenovoj izjavi: “Smeo korak posle kojeg će svet biti bolji”

"To je važno za jermenski narod"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan ocenio je saopštenje američkog predsednika DŽozefa Bajdena u kojem se navodi da su otomanske snage izvršile genocid nad Jermenima 1915. godine, kao smeo i inspirativan korak.

– To je važno za jermenski narod i za sve one ljude u svetu koji teže pravdi. Time se otvaraju nove perspektive američko-jermenskih odnosa – napisao je on na Fejsbuku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dodao je i da će svet postati bolji posle ovog koraka, a doprineće i tome da se spreče genocidi kao zločini protiv čovečnosti i iskoreni nekažnjivost.

U međuvremenu, ispred američke ambasade u Jerevanu nekoliko desetina građana okupilo se kako bi izrazili zahvalnost. Oni su nosili američke i jermenske zastave.

Podsetimo, ranije danas američki predsednik DŽo Bajden saopštio je da su otomanske turske snage počinile genocid nad Jermenima 1915. godine.

Bajden je tako postao prvi američki predsednik posle 40 godina koji je zvanično nazvao zločine nad Jermenima genocidom, uprkos protivljenju Turske.

Jermeni ističu da su otomanske snage 1915. godine ubile milion i po Jermena. Da je nad Jermenima izvršen genocid priznale su 23 države, Evropski parlament i Svetski savet crkava.

Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar