Domaće proizvođače jagoda usporila je neočekivana aprilska hladnoća sa kišama i snegom koja je odložila sezonu branja.
Jagodama su potrebni sunce i toplota da se zacrvene i da imaju onaj ukus i slatkoću koje pamtimo od detinjstva.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Međutim, ove godine, umesto da se uveliko beru i da su već na pijaci, one nisu ni izašle iz plastenika, a domaćini koji ih gaje morali su i da ih noćima utopljavaju zbog hladnih noći i mraza.
Jagode PRSKAJU i da pocrvene! Dr Belojević: “Pesticidi mogu da izazovu mnoge opasne BOLESTI”
Uvozne jagode koje izgledaju lepo ali po mirisu, ukusu i slatkoći ne mogu da se porede sa domaćim, koštaju i do 700 dinara za kilogram, a domaće bi trebalo da koštaju 500 kad se koji dan budu pojavile na tezgama.
Kako da pravilno čuvate jagode u frižideru i zamrzivaču?
Komentari (0)