Država dodatno POMAŽE mala i srednja preduzeća: Za žene i mlade 100 miliona dinara, ovo su USLOVI

Novi program, usmeren na žene preduzetnike i mlade preduzetnike, podržan je sa 100 miliona dinara bespovratnih sredstava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ministarstvo privrede je za podršku sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima kroz nekoliko programa opredelilo više od dve milijarde dinara, a rebalansom budžeta predviđena su i dodatna kreditna sredstva, rekao je danas državni sekretar u tom ministarstvu Milan Ljušić.

On je na onlajn “Danu preduzetnika” koji je organizovala Privredna komora Srbije istakao da je za program nabavke opreme opredeljeno više od 1,5 milijardi dinara i posebno istakao značaj novoustanovljene linije podrške za mlade i žene preduzetnike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Aleksandra Vučetić iz Ministarstva privrede istakla je da se na osnovu podrške očekuje ukupna vrednost investicija od 9,2 milijarde dinara.

Ona je iznela detalje programa za podršku početnicima u poslovanju za koji je ukupno izdvojeno 150 miliona dinara bespovratne podrške, programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte gde su bespovratna sredstva 200 miliona dinara, kao i programa za nabavku opreme za koji je opredeljeno 1,5 milijardi dinara bespovratnog novca.

Novi program, usmeren na žene preduzetnike i mlade preduzetnike, podržan je sa 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Srbija dobija još VAKCINA protiv koronavirusa: Nove doze stižu iz Evropske unije

Uz uslov da su im mala privredna društva ili preduzetničke radnje osnovane u poslednjih pet godina, za mlade je obaveza da imaju do 30 godina a za žene da su osnivači ili da imaju natpolovično učešće u firmi odnosno da su jedan od zakonskih zastupnika.

Bespovratna sredstva mogu dobiti u iznosu i do 2,7 miliona odnosno maksimalnih 45 procenata investicije.Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar