Frka u Evropskom fudbalu zbog Superlige: UEFA ustala na noge i zapretila izbacivanjem iz svih takmičenja

Ne žele to da trpe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Nakon vesti da je nekoliko engleskih velikana odlučilo da se ujedini u osnivanju evropske Superlige, oglasili su se i čelnici UEFA kojima se ova ideja nije nimalo dopala.

UEFA je objavila saopštenje koje potpisuje sa Savezima iz Engleske, Španije i Italije. U njemu poručuje da su oni zajedno stava da svi koji se pridruže ovom “ciničnom projektu”, kako je nazvana evropska Superliga, budu izbačeni iz UEFA takmičenja:

Suština je da Real, Barselona, Mančester junajted i ostali članovi nove Superlige ne žele više da igraju sa klubovima iz fudbalski manje razvijenih zemalja, posebno kada nemaju nikakav finansijski interes. Više im se isplati da oforme snažnu ligu od 12 ili 16 klubova i dele zaradu među sobom.

Tokom dana stižu različite informacije, ali ono što je glavna vest sa Ostrva je da trenutno samo Mančester Siti nije rekao “da” od šest vodećih klubova u Engleskoj. Ostali, predvođeni Mančester junajtedom i Liverpulom žele svoju nezavisnu Superligu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ako bi se ovo dogodilo, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekat, koji je zasnovan na ličnim interesima nekolicine klubova u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad. Razmotrićemo sve mere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo sprečili da se ovo dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije. Kao što su ranije najavile FIFA i šest federacija, dotičnim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svetskom nivou, a njihovim igračima bi mogla biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje nacionalne timove. Zahvaljujemo se onim klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i nemačkim klubovima, koji su odbili da se prijave za ovo. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, pristalice i političare, da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Što je dosta – dosta je”, poruka je iz UEFA.

Poslednja prilika za Pirla: Legenda italijanskog fudbala u sredu vodi utakmicu sezone!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar