Ova lepotica (21) pati od retkog POREMEĆAJA: Izgubi PAMĆENJE kada je srećna, ili kada se nasmeje (FOTO)

Nekada zaboravi čak i sopstvenu devojku, pa i članove porodice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/megjacks_

Sigurno znate da postoje bolesti koje spadaju u retke.

Kao i poremećaji ove vrste.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za neke ste, verovatno, čuli, ali za neke sigurno ni ne pretpostavljate da postoje.

Megan Džekson je 21-godišnjakinja koja pati od retkog poremećaja zbog kojeg je nekoliko puta zaboravila i svoju devojku Taru.

Da bi je podsetila na njihovu vezu, Tara mora da piše dnevnik.

Megan je pre pet godina razvila funkcionalni neurološki poremećaj (FND) i ima napade koji joj brišu pamćenje svaki put kada je previše srećna, ili kada se smeje.

Obzirom na to da ovaj poremećaj utiče na bukvalno svaki aspekt njenog života, strogo su joj zabranjene i najjednostavnije i potpuno normalne stvari kao što je gledanje humorističnih serija.

Pored toga, Megan ne sme ni da primi iznenađujuće vesti, jer bi one mogle da joj prouzrokuju ozbiljne nedostatke pamćenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?? (@megjacks_)

Da bi joj pomogla da podstakne pamćenje, njena devojka Tara Sorkin (22) je čak morala i da piše dnevnik za Megan i da joj pokazuje fotografije, ili da joj pušta njihove omiljene pesme.

Meganin poremećaj je pokvario mnoge njihove omiljene trenutke, jer ih je ona sve zaboravila. Sada se nada da će skupiti dovoljno novca za posetu stručnjaku, kako bi pokušala da okonča ovu svakodnevnu borbu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?? (@megjacks_)

“Jako je depresivno. Svaki dan imam napade. Samo se nasmejem i odmah imam napad. To utiče na svaki deo mog života. Mogu da se nosim sa napadima, jer stvarno nemam pojma šta se dešava kada se dogode, ali je tu i gubitak pamćenja. Ponekad zaboravim ko mi je devojka i to je zastrašujuće. Ponekad zaboravim i članove porodice. Osećam se kao da mi pamćenje propada”, ispričala je Megan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?? (@megjacks_)

Megan je, kada je napunila 17 godina, zajedno sa majkom, dosta vremena provodila u hitnoj pomoći, jer je dnevno imala i do 35 napada, a zbog nekih je ostajala bez mogućnosti da hoda i da govori. Neurolog joj je dijagnostifikovao FND i ponuđena joj je kognitivna bihevioralna terapija, ali je ubrzo postalo jasno da ona neće delovati, jer je Megan zaboravila da je uopšte imala terapiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?? (@megjacks_)

Ova devojka sada želi da pomogne ljudima da shvate šta je njen poremećaj, ali želi i da pomogne drugima koji imaju identičan problem.

Na svom Tik-Tok nalogu često deli razan sadržaj koji je vezan za njen poremećaj i na taj način pokazuje stvarno stanje njenog života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?? (@megjacks_)

“Kada gledate moje društvene mreže, mislite da sam uobičajena devojka koja izlazi sa prijateljima i putuje po svetu, ali u stvarnosti sam invalid. Ne mogu da vozim, ne mogu nigde sama da idem, niti da se kupam. Želim da osvestim što više ljudi o skrivenim invaliditetima. Želim da budem glas drugima koji prolaze kroz ono ja jesam. To mi je dalo svrhu”, objasnila je ova devojka.



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar