Vruća i bizarna terapija za teško povređene vojnike: Dovode im devojke da ih “vraćaju u život”

Neobičan pristup lečenju daje odlične rezultate

Foto: Pixabay/victoria_borodinova

Izrael je prva država u svetu koja je uvela takozvanu “surogat seksualnu terapiju” za teško povređene vojnike.

Dok ostatak sveta ovaj pristup lečenju psihe vojnika poredi sa prostitucijom, Izrael njom pokušava da utiče na razvoj intimne veze kod povređenih vojnika.

Prema rečima seksualne terapeutkinje Ronit Aloni, vojnici moraju da osećaju da mogu nekoga da zadovolje, kao i to da njih neko može zadovoljiti.

Među prvima koji je koristio ovu terapiju bio je vojnik čiji je identitet BBC naveo kao “gospodin A”, a koji je pre 30 godina posle nesreće ostao paralizovan od struka nadole. Nije bio sposoban da ima seksualni odnos poput osobe koja nije paralizovana.

Zato je tražio pomoć od terapeutkinje Aloni, a na to ga je ohrabrila supruga s kojom ima jedno dete.

“Tromesečna terapija koju finansira država košta 5.400 dolara. Nisam se zaljubio u surogatkinju, već sam samo želeo da naučim kako da razvijam intiman odnos”, rekao je anonimni čovek.

Među više od hiljadu ljudi kojima je pomagala terapeutkinja Aloni, većina njih su bili bivši vojnici s oštećenjima mozga i kičmene moždine.

Pravilo je da surogati i klijenti ne smeju imati kontakt van terapije. Ipak, Aloni je dala odobrenje surogatkinji pod pseudonimom Serafina da bude u vezi s bivšim 40-godišnjim vojnikom kojeg je BBC predstavio kao David.

Serafina, kao i većina drugih surogata, ima drugi posao. Tvrdi da ovo čini iz altruističkih razloga i objavila je knjigu u kojoj je podelila svoja iskustva surogatkinje.

Istakla je da je imala partnere kojima je bilo neprihvatljivo ono što radi, a dodala je i da poznaje one koji su prestali da budu surogati zbog svojih partnera i/ili nakon stupanja u brak. Ukazala je da rastanak od pacijenata nekada teško padne.

Profesor fizičkog i teniski trener ostavljao telefon u ženskoj svlačionici, pa snimao polaznice

Izvor: BBC, Klix.ba

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar