Nova TikTok OPASNOST: Dečaci snimaju devojčice dok ih pipkaju i odmah kače na mreže, roditelji PAZITE

Ovo je samo jedan u nizu uznemirujućih izazova koji kruže ovom novom društvenom mrežom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: IB Photography / Alamy / Profimedia

Novi zabrinjavajući izazov ponovo je najavljen na društvenoj mreži TikTok. U njemu se, kako je upozorila švedska policija, pozivaju dečaci da pipkaju devojčice, da to zabeleže kamerom i objave ili proslede drugim korisnicima.

Prema informacijama tamošnjih medija, policija je pozvala sugrađane da prijave ove snimke ili apel za njihovu realizaciju, ukoliko se pojave na mreži, a istovremeno i upozorila škole.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O ovoj temi je govorila Katarina Jonev , ekspert za sajber bezbednost i edukatorom dece i roditelja o opasnostima na Internetu i društvenim mrežama.

– Švedska policija jeste izdala upozorenje, taj tiktok izazov je bio zakazan za 16. april. Cilj tog izazova je bio da dečaci dodiruju na neprikladan način devojčice, da to snime i okače na TikTok, za sada, to nije uzelo maha. Već smo imali neka upozorenja za upozoravajuće izazove. Ruska policija je u martu čak apelovala da se sprema izazov u vidu masovnog samoubistva. Švedska policija je između ostalog objasnila roditeljima da razgovaraju sa decom. Ovo je bila dobra stvar što su oni izašli u medije i što su se pozabavili odnosom između roditelja i deteta – objasnila je Katarina Jonev.

Ovo je samo jedan u nizu uznemirujućih izazova koji kruže ovom novom društvenom mrežom, koja je, za kratko vreme, pobrala veliki broj korisnika širom sveta.

 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar