NOVI UDAR na našu državu iz Haga: Prijavljuju Srbiju Savetu bezbednosti UN zbog Radete i Jojića!

Ovaj skandalozan potez tumači se kao novi pritisak zapadnih sila na našu zemlju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/KTV Televizija - Zvanični kanal, ATA images/Antonio Ahel

Mehanizam u Hagu prijaviće Srbiju Svetu bezbednosti UN zbog nesaradnje u slučaju radikala Vjerice Radete i Petra Jojića, saznaju “Novosti”.

Ovaj skandalozan potez tumači se kao novi pritisak zapadnih sila na našu zemlju, a očekuje se da će predsednik Aleksandar Vučić sutra podrobnije govoriti o tome.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, sudija Li Daćun tvrdi da je Srbija morala da izruči Jojića i Radetu. U njegovoj odluci piše da je statut Mehanizma (koji je nasledio predmete Haškog suda) iznad domaćeg zakonodavstva na koje se Srbija poziva kao prepreku za izručenje. Navodi da je nebitno to što se ističe spremnost da se radikalima sudi pred srpskim pravosuđem.

Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanja suda, odnosno, da su navodno zastrašivali, pretili i nudili mito svedocima u slučaju protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja.

U junu 2018. turski sudija Ajdin Sefa Akaj odlučio je da se slučaj preda Srbiji i tada je ukinuo nalog za hapšenje Jojića i Radete koji je bio na snazi od 2015. godine. Na tu odluku tužilaštvo se žalilo i ona je ukinuta. Sudiji Akaju Savet bezbednosti nije produžio mandat u Mehanizmu, a na njegovo mesto u decembru 2018. godine je imenovan sudija Li Daćun.

 



Izvor: Novosti

Komentari (1)

  1. Kakav Hag? Malo li smo sramote naneli ovim pokolenjima izručivanjem naših heroja. Znate li kome ste ih u ruke dali? Nije niko kriv ko se branio, a kad će oni platiti za ovo što i20 godina umiremo zbog njih. Nemoj da nam tragovi smrde kaošto i jesu.

    Odgovori

Ostavite komentar