Nezapamćen skandal: Najmorbidnija scena koju ćete videti, strašno šta su radili tamnoputom kolegi (VIDEO)

Čitavu stvar je u svoje ruke preuzela policija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Tamnoputog igrača natjerali su da sedne na mesto iznad kog su visile kore od banana. Incident koji su američki mediji nazvali “morbidan i bolestan” desio se u srednjoj školi Moline u Ilinoisu u Sjedinjenim Državama, a zabeležen je kamerom, pa je brzo dospeo i na društvene mreže.

Na snimku se vidi kako jednog crnog dečaka saigrači teraju da sedne na mesto u svlačionici gde su bile obešene kore od banana. On je to odbio da uradi, ali su mu onda poručili da će mu “polomiti kolena”. Kada je ipak od straha prihvatio da sedne na mesto koje su mu namenili rasisti, usledilo je veselje kod njegovih saigrača.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Cela stvar je izazvala bes, a jedan od korisnika na društvenoj mreži Tviter je napisao: “Ponižavajuće, neugodno i srceparajuće. Muka mi je”.

Stvar je preuzela policija. Čitav tim je identifikovan, mnogi od njih već su saslušani zajedno s trenerima i članovima osoblja. Šef lokalne policije Daren Golt nazvao je incident “uznemirujućim činom rasizma”.

“Odvratan je takav tretman čoveka, saigrača i prijatelja. Svi se slažu da je to neprihvatljivo ponašanje, bilo da se radi o šali ili ne”, rekao je Golt.

Policija je uspela da utvrdi da su u incidentu učestvovali i beli i crni studenti. Poniženi igrač, čiji identitet nije otkriven u medijima, objavio je saopštenje u kojem je izjavio da su mu se kolege izvinile. Takođe je sve zamolio da ipak ne prete i ne uznemiravaju njegove saigrače, bez obzira na sve što su mu učinili.

I sve to se naravno dešava u toku sprovođenja kampanje “Black Lives Matter” (životi crnaca su važni), nakon što je policija usmrtila Džordža Flojda tokom hapšenja u Mineapolisu krajem maja prošle godine.

Nasilnik je tukao i maltretirao devojku, a onda se umešao ON: Čuveni fudbaler u centru ljubavnog trougla!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar