Konačno razrešena dilema: Naučnici otkrili da li vežbanje u TERETANI utiče na vođenje ljubavi

Važno je i koliko spavate i koje vežbe radite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock ilustracija

Svakodnevno vežbanje u teretani i te kako može da utiče na vaš seksualni život.

Na Univerzitetu u Severnoj Karolini sprovedeno je istraživanje koje je potvrdilo direktnu vezu između želje za seksom i vežbanja u teretani.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U ovom eksperimentu učestvovalo je 1.000 ispitanika koji su davali odgovore na pitanja o njihovim seksualnim navikama i libidu.

Istraživanje je zapravo pokazalo da osobe koje svakodnevno treniraju u teretani imaju veću želju za seksom u poređenju sa onima koji se uopšte ne bave sportom.

Foto: Andor Bujdoso / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom treniranja kod muškaraca dolazi do povećanja nivoa testosterona. On se uglavnom uvećava u intervalima koji su namenjeni za opuštanje.

Lučenjem testosterona se reguliše i hormon stresa koji luče nadbubrežne žlezde, a to je razlog zbog kojeg se povećava seksualna želja.

Foto: Shutterstock, Ilustracija

Testosteron se takođe povećava kod muškaraca koji spavaju 8 sati u kontinuitetu, dok se kod onih koji spavaju do 5 ili 6 sati u toku noći smanjuje i za 15 odsto, pokazala je studija.

To znači da se kod muškaraca koji imaju neredovan san manje javlja potreba za seksualnim odnosima, nego kod onih koji spavaju 8 ili više sati dnevno.

Foto: Dmitri Maruta / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako stalno radite jedne iste vežbe u teretani, a onda pređete na neki potpuno drugačiji vid vežbanja, vaš libido će se povećati.

Takođe, on se uvećava čak i kad smanjimo intenzitet vežbanja. Studija je pokazala da i određena hrana koju unosimo u organizam takođe može da deluje kao afrodizijak.

Tu spadaju avokado, šargarepa, riba, kao i tamna čokolada.

 



Izvor: Objektiv.rs, Story, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar