OBRT: Danijelini dokazi “pali u vodu”! Evo šta sledi u slučaju Lečić – Štajnfeld

Glumica je podnela dokumente koji nisu validni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Glumicu Danijelu Štajnfeld, nakon optužbe da ju je silovao kolega Branislav Lečić, ispitivaće psihijatri u Srbiji, piše “Informer”.

Glumica će se naći pred sudskim veštacima na zahtev Višeg javnog tužilaštva. Razlog je taj što dokumentacija koju je predala sa američkog instituta “Kolumbija” nije validna u našem pravosuđu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Danijela je na tom institutu učestvovala u istraživanju posttraumatskog sindroma. Donela je u Srbiju svu dokumentaciju, jer smatra da su ti papiri ključni dokaz da ju je Lečić silovao. Pomenuti dokumenti, međutim, ne mogu biti dokaz u Srbiji. Zbog toga je tužilaštvo uputilo zahtev da Danijelu ispitaju naši psihijatri u predistražnom postupku kako bi se videlo da li ima mesta za podizanje optužnice protiv Lečića”, otkriva izvor Informera.

Foto: Printscreen

Advokat Vićentije Darijević smatra da Danijelina dokumentacija nije validna.

“Ne može svako da donese šta hoće i kaže da je to dokaz. Mora da se proveri da li su ljudi koji su izdali tu dokumentaciju kvalifikovai i dali imaju status sudskih veštaka, u šta sumnjam. Vrlo je verovatno da će se Danijelino veštačenje pred timom psihologa i psihijatara obaviti u Srbiji i to pre podizanja optužnice protiv Branislava Lečića”, izjavio je on za pomenuti list.

Glumac Branislav Lečić takođe će takođe biti podvgrnut psihijatrijskom ispitivanju, navodi “Informer”.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

“Tražiće se da Lečić razgovara sa veštacima sudske medicine kako bi se utvrdilo da li je sklon manipulaciji i nasilju”, kaže izvor.

Predistražni postupak je u toku, te Lečić i dalje nema status osumnjičenog.



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (10)

  1. Pa jes, ovo je toliko superiorna vuko**bina, da se i diplome Oksforda i Prinstona godinama "nostrifikuju", a kolegi u Kanadi diplomu BU nostrifikovali za par sati i obaska sto mu to za posao niko nije ni trazio, dok kod na Segamege em traze, em 'ladno prolaze i za najvise funkcije.

    Odgovori
  2. Ајде полако у ред па тражите од Бајерна правду, успут пљуните на своју земљу то вас чини већим космополитима.

    Odgovori
  3. Validno je kad skupljamo milione deci da se leče u Americi. Onda su validni i sigurni, merodavni te analize i tretmani. Jednog od najboljih fakulteta u Americi, Columbia Institut, nisu validni.

    Odgovori

Ostavite komentar