Ljubivoje Ršumović Vanesi pisao DVOSMISLENE tekstove: Žao mi je što više nema takvih pesama (VIDEO)

Folk pevačica se u razgovoru za Objektiv prisetila početaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pevačica Vanesa Šokčić je kao većina estradnih umetnika započela karijeru jako mlada. Ipak, ono što je izdvaja je to što je dve pesme, ,,Žgebe” i ,,Brčići” na njenom prvom albumu, koji je snimila
sa 15 godina, napisao Ljubivoje Ršumović!

Na prvo slušanje, pesma ,,Žgebe” je prava dečja. Ipak, ako se dovoljno udubite, tekst može da se tumači dvosmisleno, a neki kažu i da je lascivan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PRELEPA USPOMENA

“Naravno da se sećam te 1985. godine, bilo je divno, jedna stvarno prelepa uspomena. Ferenc Kovač i Zoran Drakula su radili na tom albumu, oni su već sarađivali sa Ljubišom, i tako je došlo i do našeg upoznavanja. Imala sam 15 godina, to je bila prva ploča koju sam snimila, za tadašnji „Diskos”. Čitavo društvo iz osnovne je bilo na promociji”, rekla je Vanesa u razgovoru za štampano izdanje Objektiva, a zatim se osvrnula na dvosmislenost u pesmi.

“Iskrena da budem, nisam je čula dvadeset godina, tako da bih morala opet da je odslušam. Ršumovićeve pesme svakako mogu da budu dvosmislene, zavisi kako ih ko tumači”, rekla je Vanesa i dodala da je muzika jako bitan deo odrastanja.

“Žao mi je što danas nema takvih pesama, deca danas odrastaju uz „tuc tuc” muziku. Mogu sa sigurnošću da kažem da smo mi imali lepše detinjstvo”, rekla je Vanesa, a potom je otkrila da nije sebe zamišljala kao folk pevačicu.

LAKO JE PRUTU

“Kada sam bila mlađa, narodna muzika me nije interesovala. U kući se slušala druga vrsta muzike, odrastala sam uz Hulija Iglesijasa. Kasnije sam sasvim slučajno krenula u drugom pravcu. Dok sam bila u srednjoj školi, otac je držao restoran u kome je nastupao Ekstra orkestar i oni su počeli da me nagovaraju da zapevam sa njima. Na kraju sam otišla na jednu probu sa njima, i tako sam sa 19 godina krenula sa narodnjacima”, rekla je Vanesa, koja je na kraju, spontano, zavolela narodnu muziku.

Ipak, pevanje nije bilo jedino čime se ona bavila.

“Išla sam i na umetničko klizanje, balet, pevala sam u Kolibriju, ali najgora kazna je bila kada mi zabrane balet”, prisetila se Vanesa kroz smeh.

Foto: Objektiv.rs

Lola Stojanović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar