Pozorište velikog srca: Zvezdara teatar ugostio članove zajednice gluvih (FOTO)

Posetioci su imali priliku da odgledaju predstavu "Arzamas"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Promo

Akcija “Da čujemo pozorište” trajala je dve godine u Zvezdara teatru. Jednom mesečno su članovi zajednice gluvih dolazili da gledaju predstave sa čujućom publikom. Tumači su im simultano prevodili predstave na srpski znakovni jezik. Tokom tog perioda više od hiljadu gluvih osoba prisustvovalo je predstavama.

Članovi zajednice gluvih su sinoć ponovo bili gosti Zvezdara teatra, gledali su predstavu Arzamas nakon koje su tradicionalno u pozorišnom klubu razmenjivali utiske i družili se sa glumcima.

Adaptacija čuvenog romana Jovana Ristića: “Devedesete u kraju” na sceni Doma omladine (VIDEO)

Izvršna direktorka Zvezdara teatra Jasna Novakov ovom prilikom je istakla: “Akcija ‘Da čujemo pozorište’ je i u nama, zaposlenima u Zvezdara teatru, ostavila dubokog traga, iako je završena pre dve godine. Radost zbog otkrića i doživljaja pozorišta kao pristupačnog medija kulure i umetnosti među gluvom publikom i nama je potvrdila ono u šta smo od početka verovali: da je pozorište mesto okupljanja dobrih energija, emocija i razumevanja među ljudima. Misija nas zaposlenih u pozorištima je da damo sve od sebe da pozorište približimo što većem broju ljudi pa tako i da stvorimo uslove da i gluva publika može nesmetano da prati pozorišne predstave. Radujemo se ponovnom susretu sa našim gluvim prijateljima i sigurni smo da će takvih susreta u budućnosti biti još.”

Foto/Promo

Slađana Gordić predsednica Gradske organizacije gluvih Beograda je rakla: “Кroz saradnju sa Zvezdara teatrom upoznali smo pozorište. Predstave koje su bile prevođene na znakovni jezik, zahvaljujući inicijativi i volji Zvezdara teatra, navele su nas da se tamo osećamo prijatno i lepo ugošćeno. Za zajednicu gluvih ovo je veoma značajno, posebno što na nas nisu zaboravili i nakon akcije “Da čujemo pozorište” i što su nam omogućili da ponovo budemo tu.”

Legendarna opera “Manon Lesko” posle 53 godine u Narodnom pozorištu (FOTO+VIDEO)

Predstava “Arzamas” je nastala po istoimenom romanu Ivane Dimić, koji govori o poslednjim godinama zajedničkog života dementne majke i ćerke koja je čuva. Glumačku ekipu čine Branka Petrić, Nela Mihailović i Milan Lane Gutović, a rediteljka predstave je Ljiljana Todorović. Maja Nikšić, član organizacije gluvih, podelila je sa nama utiske nakon predstave.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar