Beograđanka POBESENELA nakon incidenta u Balkanskoj: “Došlo mi je da mu RAZLUPAM glavu od asfalt!”

Ona je poslala i svoj apel svim muškarcima koji, kao i ona, svakodnevno učestvuju u saobraćaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Jedna Beograđanka podelila je 2016. godine svoju ispovest, u kojoj tvrdi da joj kao vozaču, muškarci često upućuju neprimerne i uvredljive komentare, a njenu priču vam prenosimo u celosti.

– Vozim svakodnevno punih 15 godina, zbog prirode posla kojim se bavim a o kome sada ne bih jer nije bitno uopšte. Oduvek je u ovom ludom Beogradu bilo šašavih vozača, predrasuda i neznalica… Čini mi se nekako, da nikad nije bilo baš ovoliko tragično – rekla je ona i opisala jednu situaciju koja ju je posebno iznervirala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Vozim ja tako od kuće do posla – nekih 12 kilometara (relacija Vidikovac – Stari grad) svakog bogovetnog dana, nekada čak i svih sedam dana nedeljno, jer, i kad ne radim, često odem do grada iz nekog razloga. Uglavnom, zaista sam “kul” vozač, odvrnem muziku, pevam i gledam svoja posla. Ne ugrožavam druge niti sebe. Ali, avaj! U ovom ludom gradu gde se sve luđe živi, primećujem da određeni muškarci “baje”, koji najčešće voze “besna” kola, čim vide ženu za volanom, iako ta žena ništa nije uradila, oni sviraju! Kapiram da su to seljaci neemancipovani. Kapiram i da su toliko ograničeni da ne vide dalje od svog skupocenog automobila od par stotina hiljada evra… Ipak – sram ih bilo, e pa dosta je – besno je poručila.

– Smatram da toliko dobro poznajem Beograd da bih glat mogla da radim kao taksista, samo neću, ja sam jedna dama koja već ima posao od koga preživljava. Ozbiljno, čak i moji prijatelji često kada im hitno treba nešto zovu mene da im kažem kako najbrže da stignu do neke tačke.

Zaista, 15 godina vozim svakog dana. Nije mi problem gradska vožnja, vožnja na otvorenom putu, vozila sam do Grčke, Crne Gore, Budimpešte… I nikada nisam imala nijedan problem. I onda meni, neki tamo majmun kao svira?! A ja stojim u koloni i čekam da se pomerim, kao i hiljadu drugih vozila. Ali eto, žensko sam, pa ko veli, da je malo unervozim. Čuj! Mene je našao – istakla je i opisala do detalja jednu od ovakvih situacija.

Sanja (29) otvorila dušu: “Spavala sam s HIRURGOM na Urgentnom dok me je dečko zabrinut čekao ISPRED” 

– Ili, stojim u Balkanskoj ulici na semaforu i čekam zeleno ne bih li skrenula levo u Kraljice Natalije (ex Narodnog fronta), i neki baja se nabije iza na milimetar od mog branika, pa kad se uključi zeleno na semaforu on preventivno svirne da ja ne bih krenula unazad! Ja više to ne mogu da trpim – požalila se ona i dodala:

– Toliko se iznerviram da zaboravim na svoje damsko ponašanje i dođe mi da izađem iz auta i razlupam mu glavu o asfalt! Naravno, nikada to ne bih zaista uradila i mrzim sebe u tim naletima besa, ali takvi prostaci u meni probude ono najgore! Par puta sam čak opsovala, a ja nikada ne psujem. Nisam takva osoba jednostavno – navela je besna žena i opisala šta se dogodilo kada joj je, kako kaže, “pao mrak na oči”:

– Pretvorili su me u monstruma! Prošlog leta sam čak, mesec dana išla gradskim prevozom na posao jer sam toliko bila nervozna kad sednem za volan da sam morala da dam sebi oduška. A računam, leto je, nema gužvi. I prijalo mi je da me vozi GSP. Jeste da mi je trebalo sat i po od posla do kuće i obrnuto, ali sam smirila živce, verujte mi – podvukla je ona i uputila poruku za sve muškarce koji učestvuju u saobraćaju:

– I zato, imam samo jednu poruku za sve muškarce koji se ponašaju kako sam opisala: Kada vidite ženu vozača, nemojte da imate predrasude! ima nas koje nikada nijedan incident nismo imale, koje se parkiramo “žmureći”, koje bi ‘ladno mogle da izađemo sa polovinom vas na crtu pa da vidimo ko je bolji vozač.

Ne čini vas facama to što svirate ženama, jer, time nama, koje nismo pogubljene ne pravite konfuziju već izazivate bes zbog koga će vam neko jednom možda stvarno odgovoriti na neprimeren način, a čemu to? Uostalom, uopšte niste face niti kavaljeri, niti je to ijednoj normalnoj ženi privlačno. dajte, saberite se i ponašajte se normalno. Odvrnite omiljenu muziku i opustite se – stići ćete na željeno mesto mnogo opušteniji i smireniji, a gužvu nećete rasterati agresijom – zaključila je žena.



Izvor: Objektiv.rs, Dnevno.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar