Španska magija usred Zemuna: Gorka i “Malandro klub” napravili koncert za pamćenje (FOTO+VIDEO)

Veče muzike koje nikog nije ostavilo ravnodušnim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Objektiv/Danilo Krša

Počinje aplauzom… Tanani zvuk harmonike svirane veštim prstima maestralnog GorkeSledi red ushićenja… Dubok odjek kontrabasa i prodorni tonovi trube ispunjavaju “Madlenianum”… Završava se najglasnijom tišinom opčinjene publike – pokušavamo da vam dočaramo barem delić atmosfere sa sinoćnjeg koncerta benda “Malandro klub”. Jesmo vas zaintrigirali? Oni nas svakako jesu!

Foto/Objektiv/Danilo Krša

Prošlo je 25 godina otkako je virtuozni harmonikaš Gorka Hermos nastupao u Beogradu, a sinoć je sa svojim bendom “Malandro klub” koji osim njega čine Alberto Vakero (truba) i Havijer Major (kontrabas), spremio specijalni program za Beograđane.

Kako postati nečiji heroj? Odgovor će vam dati momci iz benda “Malandro klub” (FOTO+VIDEO)

Naime, ovaj trio iz Španije došao je u našu prestonicu vođen neverovatnom pričom – Beograd su posetili kao gosti Doma učenika srednjih škola – nakon što su lani čuli jednu od svojih kompozicija izvedenu od strane muzičara/učenika na takmičenju domova. Gorka je tom prilikom pohvalio mlade kolege koji su maestralno izveli numeru “Anantango”, emotivnu pesmu posvećenu Gorkinoj nekadašnjoj dragoj.

Foto/Objektiv/Danilo Krša

Međutim, simpatični Španac nije stao na pohvalama – komunikacija sa učenicima se nastavila, predlozi i ideje su izneti i ubrzo je došlo do dogovora o gostovanju vrsnih muzičara u Beogradu. Koncert nekomercijalne prirode održan je sinoć u prostorijama pozorišta “Madlenianum”, a spektaklu su prisustvovala deca iz domova glavnog grada.

I imali su učenici šta da čuju (i vide). Malo je reći da Gorka, Alberto i Havijer sijaju harizmom mediteranske Španije. Oni odišu mladalačkim duhom kako na sceni, tako i van nje (u šta ćete se, poštovani čitaoci, uveriti u ekskluzivnom video intervjuu koji će uskoro biti objavljen na našem portalu). Svu tu energiju uspešno su upakovali u svoje pesme – fuzija džeza, romske muzike i modernih tonova koji, za divno čudo – leže savršeno uz zvuk koji vas vodi na emotivno putovanje Pirinejskim poluostrvom…

Foto/Objektiv/Danilo Krša

Ne treba izostaviti ni događaj koji je otvorio veče – nastup pobedničkog sastava na Republičkoj domijadi 2019. godine – mladih muzičara koji su pred publikom u Zemunu “Anantango” izveli, ako možemo to da kažemo a da ne uvredimo goste iz Španije – sa isto, ako ne i sa više strasti od svojih uzora.

Foto/Objektiv/Danilo Krša

Kako smo već najavili – imate priliku da vidite (i pročitate) ekskluzivni intervju koji su novinari našeg portala uradili sa momcima iz “Malandra”, ali i da uživate u snimku celog koncerta ovih vrsnih muzičara.

Foto/Objektiv/Danilo Krša

D. K.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar