Kako postati nečiji heroj? Odgovor će vam dati momci iz benda “Malandro klub” (FOTO+VIDEO)

Neverovatna priča o prijateljstvu, posvećenosti i velikom srcu nekoliko dobrih ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Promo

Mnogi će(mo) se pronaći u rečenicama koje slede. Mnogi će(mo) se setiti svojih tinejdžerskih dana, otiskivanja u neistražene – a primamljive vode umetnosti  i, verovatno za većinu, nedosanjanih snova da imamo priliku, barem na tren – da upoznamo svoje idole. Mnogi, da, ali ne i učenici “Doma učenika srednjih škola”, koji će imati jedinstvenu šansu da sa svojim muzičkim uzorima stanu “oči u oči” i razmene neprocenjiva iskustva.

Foto/Promo

Naime, tokom “Republičke Domijade 2019”, takmičenja koje se organizuje između domova, grupa učenika koja pohađa muzičke škole izvela je zavodljivu numeru “Anantango” španskog muzičara Gorke Hermosa – ni ne znajući da će snimak tog izvođenja stići do njegovog uha, i izazvati neočekivanu reakciju.

Vraćamo se u sadašnjost, u februar 2020. i samo dva dana nas dele od velikog koncerta grupe “Malandro klub” u Beogradu. Njihov frontmen, gorepomenutir Gorka, prvo je putem društvenih mreža pohvalio mlade muzičare, onda stupio s njima u kontak – a sada i ostao veran svom obećanju, te odlučio da dođe u Srbiju i učenicima posveti nezaboravno veče.

Zamislite osećaj! Imate priliku da upoznate svoje uzore… Koliko puta ste do sada poželeli da “zavirite u misli” nekog pisca, džemujete sa vama omiljenim muzičarem, odgledate najbolje kadrove sa režiserom kome se divite… Neprocenjivo, zar ne?

Ko su “Malandro klub”?

Grupu čine trojica profesora sa muzičkih konzervatorijuma u Španiji

Pomenuti Gorka je izuzetno cenjen kompozitor, virtuoz na harmonici i profesor klasične harmonike i kamerne muzike na Кonzervatorijumu Hesus de Monasterio u Santanderu. Jedan je od najviše izvođenih kompozitora za harmoniku sadašnjice, a nastupao je kao solista na scenama širom sveta.

Foto/Promo

Bend pored njega čine i Alberto Vakero na trubi i Havijer Major, koji “šije” kontrabas. Ovi vrsni muzičari sviraju fuziju klasike, tanga, flamenka, fadoa i folklora Iberijskog poluostrva.

U Beograd dolaze kao gosti Doma učenika srednjih škola u Beogradu, a ulaz na koncert u “Madlenianumu” koji je prvenstveno namenjen učenicima muzičkih škola, besplatan je, uz ulaznice koje se mogu dobiti isključivo u Domu učenika.

“Čast i zadovoljstvo nam je da je ovaj poznati umetnik sa svojom grupom gost naše ustanove”, kaže direktor Doma učenika dr Ljubiša Antonijević.

Izveštaj sa koncerta, uz snimke i intervju sa gostima iz Španije ćete imati priliku da ispratite na portalu Objektiv.rs

Foto/Promo

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar