OBRT u slučaju Mike Aleksića: Pojavila se još 2 SVEDOKA, saslušanje do kraja nedelje

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Protiv Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dela, u 11 je reč o polnom uznemiravanju, osam su krivična dela silovanja, a sva su izvršena od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Optužnica protiv učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68) za navodno silovanje i seksualno uznemiravanje nije podignuta u petak iako se očekivalo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema nezvaničnim saznanjima, to je bio plan, ali je u međuvremenu došlo do njegove promene. Trebalo bi, kako kaže izvor, da budu saslušana još dva svedoka.

“Sve je bilo spremno za podizanje optužnice, a onda su advokati oštećenih predložili nove svedoke”, navodi sagovornik. Kako otkriva, reč je o dvojici veštaka koji su radili psihološko veštačenje glumice Milene Radulović.

“Oni bi svakako mogli mnogo toga da kažu što bi osvetlilo ovaj slučaj”, kaže isti izvor. Kako sada stvari stoje, novi svedoci trebalo bi da budu saslušani do kraja ove nedelje, a najverovatnije u četvrtak. Posle toga, očekuje se i podizanje optužnice.

Psihološkom veštačenju bilo je podvrgnuto svih devet devojaka, žrtava Miroslava Mike Aleksića. Rezultati veštačenja ukazali su da su devojke govorile istinu o tome kako ih je nastavnik glume silovao i seksualno zlostavljao.

Kako je ispričao punomoćnik nekih od žrtava Jugoslav Tintor, žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele “psihičke patnje visokog intenziteta”. Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića mogu se smatrati potpuno validnim.

Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije (popunjavanje rupa u sećanju izmišljenim, fiktivnim detaljima), poremećaja, mitomanije, fantastike.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu produžio je u petak za još mesec dana pritvor Aleksiću koji se sumnjiči da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

“Pritvor po ovoj odluci može da traje do 11. maja”, precizirala je portparolka suda Mirjana Piljić.

Po nalaženju Apelacionog suda zadržavanje Aleksića u pritvoru je neophodno, jer postoje specifične okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo u slučaju puštanja na slobodu, a s obzirom na to da iz do sada izvedenih dokaza proizlazi da je osumnjičeni pokazao naročitu upornost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnih dela za koja se osnovano sumnjiči.

Takođe, kako je dodala, Apelacioni sud je imao u vidu i da je oštećeno više lica, prema kojima je vršeno više krivičnih dela, neka i u periodu kada su oštećene bile maloletne.

Pored toga, mesto izvršenja krivičnih dela je studio glume čiji je vlasnik osumnjičeni, a u pitanju je mesto koje bi trebalo da bude mesto za obrazovanje i vaspitanje mladih.

Protiv Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dela, u 11 je reč o polnom uznemiravanju, osam su krivična dela silovanja, a sva su izvršena od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Negirao delo, najmlađa žrtva maloletna

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje su to učinile i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.



Izvor: Blic

Komentari (1)

  1. Još ćemo da plaćamo odštetu profesoru. Živi bili pa videli. Najviše zbog, nadaleko čuvenih Srpskih stručnjaka, koji znaju dali neko govori istinu ili ne. Smejurija.

    Odgovori

Ostavite komentar