Srbljanovićka bila u VEZI sa Prokićem: Oglasila se nakon što su ga studentkinje optužile za UZNEMIRAVANJE

Pet studentkinja prijavilo je Prokića za seksualno uznemiravanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Happy, Printscreen/Youtube

Pet studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu prijavilo je za seksualno uznemiravanje Nenada Prokića, redovnog profesora na tom fakultetu i bivšeg narodnog poslanika. Tim povodom oglasila se i dramska spisateljica Biljana Srbljanović, takođe redovna profesorka na tom fakultetu.

– FDU ne samo da se ne trese, već čvrsto stoji uz svoje studentkinje i studente – napisala je ona kratko.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je posebno zanimljivo je to da su, prema informacijama, Biljana Srbljanović i Nenad Prokić bili u emotivnoj vezi.

Podsetimo, nakon što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić pre tri meseca prijavile policiji svog profesora glume Miroslava Miku Aleksića, za silovanje i seksualno zlostavljanje, i javno pričale o svojim traumama, FDU je pokrenuo platformu “FDU protiv nasilja”, a najviše prijava putem te platforme stiglo je protiv profesora Prokića.

Radna grupa “FDU protiv nasilja” je formirana na inicijativu Studentskog parlamenta sa ciljem da se otvori direktna komunikacija sa studentima koji su doživeli bilo kakav oblik seksualnog uznemiravanja. U izveštaju grupe navedeno je da je u periodu od 21. januara 2020. do 17. februara 2021. primljeno ukupno 12 prijava. Opširnije o tome čitajte klikom OVDE.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

Ostavite komentar