NOVI SKANDAL trese Srbiju! Još jednog profesora studentkinje OPTUŽILE za uznemiravanje, evo kako se brani

Fakultet će procesuirati sve prijave koje ukazuju na kršenje krivičnog zakonika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Fakultet dramskih umetnosti je nakon slučaja silovanja glumica u školi Mike Aleksića pokrenuo platformu protiv nasilja, na koju je od 21. januara do 17. februara stiglo 12 prijava protiv šest zaposlenih

Pet studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu prijavilo je za navodno seksualno uznemiravanje Nenada Prokića, redovnog profesora na tom fakultetu i bivšeg narodnog poslanika, piše Kurir.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, nakon što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić pre tri meseca prijavile policiji svog profesora glume Miroslava Miku Aleksića, za silovanje i seksualno zlostavljanje, i javno pričale o svojim traumama, FDU je pokrenuo platformu “FDU protiv nasilja”, a najviše prijava putem te platforme stiglo je protiv profesora Prokića.

Izveštaj radne grupe

Radna grupa “FDU protiv nasilja” je formirana na inicijativu Studentskog parlamenta sa ciljem da se otvori direktna komunikacija sa studentima koji su doživeli bilo kakav oblik seksualnog uznemiravanja. U izveštaju grupe navedeno je da je u periodu od 21. januara 2020. do 17. februara 2021. primljeno ukupno 12 prijava.

Ponovo se oglasila: Danijela Štajnfeld pokazala UŽASAVAJUĆE poruke koje prima svaki dan (FOTO)

– Devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, tri prijave se odnose na vređanje, omaložavanje i ismevanje studenata. Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe odnose se po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava – navodi se u izveštaju.

Kako su nezvanično potvrdili izvori sa FDU, tih pet prijava navodno se odnose na profesora Prokića.

Profesor Miloš Pavlović, dekan FDU, objasnio je za Kurir da je proces u toku i da su prijave koje stižu na platformu anonimne, a ima i potpisanih.

Glumcu POZLILO: Prvo oglašavanje Branislava Lečića nakon optužbi za pokušaj silovanja Merime Isaković

– Fakultet će procesuirati sve prijave koje ukazuju na kršenje krivičnog zakonika, a zasad takvih slučajeva nije bilo. Prekršaji ne izlaze iz akademskih normi, već su etičke prirode. Procedura je u toku i na kraju će etička komisija utvrditi da li je bilo nekih prekršaja – kazao je dekan.

Proces u toku

Profesor Nenad Prokić rekao je da zna za samo jednu prijavu.

– Ona je bila potpisana, ali za nju se ispostavilo da je bila greška, jer su to bile moje fotografije s plaže koje sam greškom poslao koleginici. Ostale mi nisu poznate i pretpostavljam da su anonimne i ne mogu da dam komentar, jer se one i ne daju na uvid – objasnio je Prokić.

Branislav Lečić UHVAĆEN u poslednjoj nabavci: Glumac ne može da IZAĐE iz stana zbog jedne stvari

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar