Gest Isakovićeve može biti KLJUČAN: Danijelin advokat progovorio o ulozi Merime u postupku protiv Lečića

Glumica Merima Isaković izjavila je da je spremna da svedoči u korist Danijele Štajnfeld

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksandar Baclija/E-stock,Youtube/Printscreen

Advokat Danijele Štajnfeld, Božo Prelević je rekao da Merima Isaković može da bude svedok u postupku koje tužilaštvo vodi protiv Branislava Lečića zbog optužbi njegove klijentiknje da ju je silovao, te da je reakcija Isaković dokaz da je Štajnfeld uspela da ohrabri žrtve da ne ćute o svojim traumama.

– Osnovna svrha i želja Danijele, odnosno filma koji je snimila, je ispunjena – uspela je da ohrabri žrtve da ne ćute o svojim traumama. Jedna od tih svrha je i Merima Isaković – navodi Prelević, a prenosi Srbija Danas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, gest Merime Isaković, pored toga što je važan za žrtve seksualnog uznemiravanja, može biti značajan i za postupak koji vodi tužilac u slučaju Štajnfeld.

– Tužilac će odlučiti da li će saslušati Merimu Isaković, a ako bude to učinio, on je neće saslušavati na okolnosti događaja koji se odigrao Danijeli. On je može saslušati na okolnosti jedne matrice ponašanja određenog čoveka, koji je njenim i iskazom Danijele Štajnfeld osumnjičen – podvlači Prelević.

Podsetimo, glumica Merima Isaković izjavila je prethodnog dana da je spremna da svedoči u korist Danijele Štajnfeld, koja je nedavno prijavila za silovanje glumca Branislava Lečića.

Isaković tvrdi da je Branislav Lečić pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prijavila za silovanje, koje se prema njenim rečima dogodilo 2012. godine.

Ona je istakla da ne dovodi u pitanje svoje svedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

– Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom, jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima – kazala je glumica.

Podsetimo, Branislava Lečića nedavno je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Isplivala ŠOK INFORMACIJA! Branislav Lečić bio na ORGIJAMA kod poznatog biznismena, pijani imali odnose

Izvor:

Komentari (1)

Ostavi komentar

  1. Puna podrška Danijeli, Mrimi i drugim devojkama na hrbrosti u iznošenju istine Konačno otvorena je pandorina kutija.Devojke javljajte se i samo otvoreno i iskreno iznesite sve. Vi ste žrtve. Vai ste oštećene i zgađ+žene. Prema predatorima nikakve milosti, jer je istina na vašoj strani. Sve empatije noralne Srbije su uz vas . To je jedini način da se iskoreni ovo zlo.Da se silovanju, zlostavljanju stane na put. Takvim sobama su duše trule, a kao čovek su nule…. To treba lečiti i sprečiti da se drugim devojkama nikada ne dese takve užasne stvari. Da ne prodju pakao koi ste vi. Samo hrabro i glavu gore. Istinaje na vašoj strani. Vi ste povredjenei zlostavljane.Zato nema višećutanja. Istina je kao voda uvek nadje svoj put. SAmo napred.Podrška. Vaša jačina je neprocenjiva.

    Odgovori

Ostavite komentar