Šta su radili i kako su IZGLEDALI Lečić i Merima u godini kada se desio napad? Bila je najlepša žena (FOTO)

Što se ličnih karijera tiče, Branislav Lečić tada postaje jedna od najvećih glumačkih zvezda i završava na naslovnim stranama svih magazina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Glumica Merima Isaković nedavno je istakala da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovesti koja je objavljena “Nedeljniku” tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a mnogi se vraćaju u prošlost te interesuju gde su oni bili i kakve su karijere gradili u toj godini.

Što se ličnih karijera tiče, Branislav Lečić tada postaje jedna od najvećih glumačkih zvezda i završava na naslovnim stranama svih magazina i revija u Jugoslaviji, a sve zbog brilijantne uloge u najgledanijem filmu u bivšoj Jugoslaviji “Specijalni vaspitanje”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lečiću je to ujedno bila i prva velika uloga o kojoj je rado govorio:

“Igram Fikreta, nepopravljivog delinkventa. Ulogu sam radio uz pomoć stručnjaka sa kojim sam mnogo razgovarao o ovom problemu. Uloga me je privukla jer sam kroz nju shvatio da pored mene živi jedan mračni svet koji ne poznajem dovoljno. Fikret je samo jedno od te zalutale dece koja traže ljubav, a njegov put je vrlo bolan”, rekao je tada još uvek akademac Lečić.

Foto: printscreen

Dve godine kasnije je diplomirao u klasi Minje Dedića, a iste godine snima seriju “Svetozar Marković” s Lazarom Ristovskim, Ljubom Tadićem, Predragom Ejdusom i mnogim velikim imenima.

Kada je reč o Merimi Isaković, ona je u to vreme tek otpočela školovanje na Akademiji u Beogradu, a iza sebe je uveliko imala nekoliko velikih i ozbiljnih uloga.

Važila je za jednu od najlepših žena bivše Jugoslavije, a proslavila se ulogama u filmovima “Ljubav i bes” (1978) i “Jovana Lukina” (1979), kao i ulogom sestre Žarka Lauševića u predstavi “Staklena menažerija” Tenesija Vilijamsa 1991. godine, kada je igrala Lolu.

“Glumu sam upisala kada mi je bilo 17 godina. Otišla sam na prijemni i bila primljena, mada sam želela da studiram i medicinu. Pre saobraćajnog udesa, osamdesete, spremala sam se za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Glumu sam počela studirati u klasi Ognjenke Miličević, ali sam posle snimanja filma ‘Ljubav i bijes’ prešla u klasu profesora Milenka Maričića. Moji najdraži prijatelji bili su Žarko Laušević, Enver Petrovci i Boris Komnenić. Prvu filmsku ulogu dobila sam sedamdeset i sedme u filmu ‘Ljubav i bijes'”, rekla je 2002. godine za “Glas javnosti”.

Film “Jovana Lukina”, koji je sniman upravo te kobne 1978. godine, doneo joj je brojne uspehe, veliku slavu i nagradu.

Bila je miljenica publike i muza poznatih režisera, ali je u zenitu slave, kada je počeo sa prikazivanjem film “Neka druga žena” u kojem je igrala glavnu ulogu zajedno sa Draganom Nikolićem, doživela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je povredila kičmu i ostala nepokretna. Desilo se to samo dan nakon što je završeno snimanje filma. Na “peglicu”, u kojoj je bila s bratom, naletela je “lada”. Imala je tada samo 21 godinu.

Foto: printscreen

Podsećamo, slavna glumica Merima Isaković je objavila delove knjige koju piše o zlostavljanju, u kojoj je opisala šta je sama doživela. U knjizi nije želela da imenuje zlostavljača koji ju je napao kada je imala samo 18 godina, ali je sada to uradila i objavila da je u pitanju Branislav Lečić. Do detalja je opisala šta se dogodilo kobne noći u njegovom stanu, kako se izvukla i kome je sve rekla za zlostavljanje.

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. ‘Opraštam ti’, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. ‘Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.’Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja”, ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao u maju 2012. godine.

 



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar