Stanković probio led, titula ostaje na Marakani: Ivanićev “blef” za crveno-beli poker! (FOTO+VIDEO)

Sva dešavana sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Toliko se dugo čekao ovaj “večiti derbi”, 164. po redu, toliko su se dugo i jedne i druge pristalice nadale pozitivnom rezultatu, ali na kraju, kao što to obično i biva, sam meč mogao je da bude i bolji. Doduše, navijačima i igračima Crvene zvezde ovde ništa neće smetati, jer je njihov tim slavio nad najljućim rivalom Partizanom sa 1:0 (0:0) u okviru 30. kola Superlige. Na taj način, prekinut je niz crno-belih od 17 trijumfa u prvenstvu, dok je večerašnji domaćin došao do 18. vezanog uspeha u ligi, po čemu je sada jedan od najuspešnijih klubova u celoj Evropi.

Iako u prvom poluvremenu nije delovalo kao da će izabranici Dejana Stankovića doći do pobede vredne verovatno i četvrte uzastopne titule, njegove prve trenerske na derbiju, na kraju je do toga ipak došlo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Partizan je značajno bolje otvorio meč, bio je u nadređenom položaju, pogodio je i prečku preko Filipa Holendera krajem prvog poluvremena, ali posle te prečke i još jedne šanse mlađanog Nemanje Jovića, više ništa nismo videli od izabranika Aleksandra Stanojevića.

U drugom delu igre, potpuno druga slika. Zvezda je bolje otvorila to poluvreme, a dobru igru krunisao je Mirko Ivanić u 68. minutu, kada je posle kornera koji je izveo Gelor Kanga nadskočio Aleksandra Šćekića i Sašu Zdjelara, pa je poslao loptu iza Stojkovićevih leđa.

Ni posle tog pogotka Partizan nije uspeo da se konsoliduje, pa je opet Zvezda bila učinkovitija u završnoj trećini i do kraja utakmice, uz samo povremeni izlet crno-belih na protivničku polovinu. Logično, Aleksandar Stanojević je bio veoma nezadovoljan, dok je njegov kolega Stanković pogodak svog miljenika Ivanića dočekao sa velikim oduševljenjem.

Do kraja meča, Stankovićevi momci su lepo uspeli da sačuvaju svoju prednost i tako dođu praktično na korak od četvrte vezane titule (otud ono poker u naslovu ukoliko smo nekoga zbunili), a definitivno je jedan od junaka ove sezone već toliko hvaljeni bivši reprezentativac Crne Gore i nekadašnji vezista Vojvodine i BATE Borisova.

Imao je rezervista Sejduba Suma u sam smiraj meča stopostotnu priliku, jer je “pobacao” Miloša Degeneka po travi, ali ga je u nameri da postigne pogodak sprečio maestralni Milan Borjan, koji je bio bolji od dva čuvara mreže na ovom meču.

Stanojević će, ukoliko dobije šansu od uprave kluba, naredne sezone mnogo morati da poradi na svojoj ekipi kako bi uspeo da prekine dominaciju crveno-belih komšija.

Dešavanja sa meča pratite uz “lajv-blog”

89′ Najbolja šansa za Partizan u drugom poluvremenu. Sejduba Suma je bio u stopostotnoj prilici, sjajno je predriblao Degeneka, ali je Milan Borjan maestralno odbranio i sprečio izjednačenje.

69′ Zvezda za sada dosta lagano čuva prednost, Partizan kao da je u drugom poluvremenu druga ekipa u odnosu na sve ono što gledamo ovog fudbalskog “proleća”. Stanković je, ako se ovako nastavi, na pragu da “probije led” u “derbijima” otkako je postao trener.

58′ GOL! Crvena zvezda vodi, strelac Mirko Ivanić!

Odlična akcija posle kornera, očigledno da je Dejan Stanković ovo uvežbavao, a njegov omiljeni fudbaler ga je nagradio za to. Isplatila se Zvezdina inicijativa od prvog minuta drugog dela igre.

54′ Takuma Asano je stavio Milana Gajića na “ringišpil”, predriblao ga je onako kako je to nekada iza leđa radio Đanluka Zambrota, ali umesto da asistira, šutirao je pravo u više nego sigurnog Borjana.

52′ Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme. Već je priliku imao El Fardu Ben, koji je šutirao preko gola.

46‘ Umesto Nemanje Jovića ušao je Lazar Marković, umesto Njegoša Petrovića Kanga, a umesto Veljka Nikolića Falćineli. Jedini “bonus” igrač koji je ostao na terenu je Svetozar Marković.

42′ I mali Jović je imao šansu, Borjan mu je sjajno odbranio iz peterca. Samo korner od svega!

41′ KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Seku Sanogo je “slomio” Jovića na 30-ak metara od gola, lopta je došla do Holendera, a ovaj je zatresao prečku.

40‘ Novi pokušaj Kataija, ovog puta volejem levom nogom preko gola. U narednom napadu, grešku je napravio Svetozar Marković, ali nije uspeo to da iskoristi nijedan napadač Zvezde.

33‘ Napokon i neka šansa za Zvezdu. Ivanić je dodao Gajiću, ovaj dodao do Veljka Nikolića, a ovom je šut sa pet metara maestralno odbranio Vladimir Stojković. Iz rezultirajućeg kornera još jedna polušansa.

25′ Definitivno su crno-beli bolji tokom ovog “derbija” za sada, a posle novog udarca Takume Asana, umalo da Borjana prevari odbitak od noge jednog njegovog saigrača. Sreća za Zvezdu u ovom segmentu meča.

19′ Partizan za sada konkretniji, Asano je probao, ali je lopta završila preko gola.

Skandal na Marakani pred početak “derbija”: Redari napali Vladimira Stojkovića! (VIDEO)

15‘ Prvi pokušaj fudbalera Crvene zvezde, šutirao je Katai, košarkaškim žargonom sa poludistance, ali je bio neprecizan.

Brutalna poruka “delija”: Uskrs bez Kosmeta, sa Olujom u Knin, tako to ide kad si asimilovani Srbin!

9′ Prva šansa na meču, Partizan je došao do nje posle prekida! Skočio je Vujačić, ali je Milunović skrenuo loptu u korner. U nastavku, opet je šutirao Vujačić, ali je ovog puta bio neprecizan. Sjajnu sezonu igra ovaj momak.

Nema gde igla da padne: Iako nema navijača, loža Marakane ispunjena do poslednjeg mesta! (VIDEO)

1′ Meč je počeo – neka bolji pobedi!

18.00 – Sve je spremno za početak meča.

17.38 – Svoje saigrače došao je da podrži i Strahinja Eraković, koji se na terenu pojavio u gipsu:

S nogom u gipsu stigao na “derbi”: Igrač Zvezde došao da podrži drugare protiv Partizana! (FOTO)

17.25 – Polako se bliži početak utakmice sezone za ova dva tima. Zvezda praktično može do titule već sad, dok crno-beli pobedom mogu da priđu na svega šest bodova zaostatka. U komentarima nam pišite šta mislite – ko će do pobede?

17.18 – Evo šta je rekao Stanković pred meč:

Stanković dolio ulje na vatru pred derbi: Cilj je titula ne zanima me način na koji ćemo doći do nje!

17.05 – Evo šta je tik pred utakmicu rekao Aleksandar Stanojević:

Stanojević nije spavao noć pred 164. “večiti derbi”: Ovo mu se desilo prvi put u životu!

16.45 – Ovo su sastavi oba tima pred meč koji fudbalska Srbija dugo čeka. I jedan i drugi trener napravili su nekoliko iznenađenja, a možda je najveće Ben u napadu Zvezde, kao i Šćekić u srcu terena Partizana. Međutim, neki su upravo i ovaj sastav očekivali, dok su drugi najavljivali Falćinelija, Kangu, Sumu…

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić – Sanogo, Petrović, Nikolić – Ivanić, Katai – Ben.

Partizan: Stojković – Miljković, Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Asano, Natho, Jović – Holender.

16.33 – Šest članova Upravnog odbora Partizana biće gosti u VIP loži stadiona “Rajko Mitić”, rečeno je na Areni Sport.

Čitajte u nastavku šta smo vam sve spremili od tekstova i tema pred sam “derbi”:

Glumački “derbi”: Ovako bi izgledao sastav Zvezde i Partizana, Bata i Bora u srcu napada! (FOTO)

Objektiv analiza: Deki i Stanoje oči u oči, ovo su potencijalni sastavi timova pred 164. “večiti derbi”!

Želi na klupu Partizana: Žuka prognozirao rezultat 164. “večitog derbija”!

Skauti stižu na Marakanu: Pomno će pratiti ove igrače, Zvezda i Partizan bi mogli da zarade lep novac

Pamte ga po gaženju Lekića, a on za Objektiv kaže: Budeš ponosan kad vidiš svoj lik preko celog “juga”!

Bivši as se javio pred 164. derbi: Setio se jedinog na Marakani bez publike, priželjkuje reprizu (VIDEO)

Stojković pozvao Piksija na “derbi”: I u Partizanu ima igrača za reprezentaciju, neka dođe i vidi (VIDEO)

Strelac najlepšeg gola u istoriji “derbija” za Objektiv: Ove reči neće se svideti “grobarima” (VIDEO)

Izašle kvote za derbi: Evo kome kladionce daju veću šansu za pobedu u najvećoj utakmici srpskog fudbala!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar