Pored pesama, Tozovca ćemo pamtiti i po brojnim FILMSKIM ULOGAMA: Jedna je postala legendarna

Ona je bila posebno zapažena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Legendarni pevač i muzičar Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korona virusa. Imao je fantastičnu karijeru, ogromne hitove koji su ostali vanvremenski.

Tozovac je takođe i glumio. Naime, on se pojavio u nekoliko filmskih i serijskih ostvarenja kao što su “Naše priredbe”, “Vrti se, vrti vreteno”, “Veselo veče – 20 godina”, “Život je lep”, “Dvosobna kafana”, “Momčine”, “Dopisani”, “Prva srpska železnica”, “Folk parada”, “Balkan Ekspres 2”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svakako, pamtiće se njegova uloga pevača u filmu “I Bog stvori kafansku pevačicu” iz 1972. godine reditelja Jovana Živanovića. Naime, Tozovac ulazi u kafanu sa društvom i susreće se sa svojom starom prijateljicom Belom Sekom, koju je igrala Vera Čukić.

Foto: Printscreen/ Youtube

Pevač (Tozovac) joj udeljuje komplimente, ali saznaje da se ona u međuvremenu udala za Ratomira Jovanića Ratka (Velimir Bata Živojinović). Tozovac ne veruje u tu informaciju, ali je ipak prihvata.

Pevač se onda u kafani, koju inače drži Ratko (Velimir Bata Živojinović), lati harmonike i počne da svira i peva pred gostima. Na kraju performansa, ostavlja instrument, a onda ulazi u klinč sa Ratkom.

Umalo dolazi do fizičkog incidenta, ali srećom ga nije bilo, budući da je od većine ljudi bio sprečen.

Popović i Brena tuguju zbog odlaska Tozovca: Sa njim je otišlo i jedno divno vreme, deo života svih nas



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar