Nije došlo vreme da odem sa ovoga sveta: Tozovac je bio optimista do samog kraja, evo kako je govorio

Nadao se najboljem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac (84) preminuo je danas od posledica koronavirusa.

On je početkom marta primljen u bolnicu gde je znatno psihički oslabio, pa je tako molio lekare da ga puste kući kako bi na miru preminuo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Stanje posle primanja kineske vakcine mi se stabilizovalo, ali sam sada psihički baš loše. Nisam dobro i verujte mi da jedva izdržavam u bolnici. Niko ne može da mi dođe u posetu jer je ovo kovid bolnica, a sa mojom Mimom se čujem samo preko telefona i njoj se jadam. Ne znam kako ona podnosi to što smo odvojeni, trudi se da me ne sekira dok razgovaramo. Znam da je tako. Užasan je osećaj kad po ceo dan slušate samo kako aparati za kiseonik pište! To ni mladi ljudi ne bi podneli, negativno utiče na psihu. Po ceo dan samo ležim i ćutim, ali to me niko ne pita. Razmišljao sam da zamolim lekare da me puste kući da dostojanstveno umrem, ali to nije moguće. Niti ja mogu na svoju ruku da izađem niti je moguće da bilo ko dođe da me vidi – pričao je pevač otežano.

 

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Doktori i sestre su dobre prema meni. Svi se trude da mi maksimalno olakšaju boravak ovde. Ništa mi ne nedostaje, ali im se ja često jadam i govorim da mi je psihički teško. Sa mnom u sobi je još nekoliko ljudi. Umiru mi pred očima svakodnevno, ima nekoliko pacijenata koji su u baš teškom stanju. Zato bih pre da sam u svom domu i miru nego ovde – pričao je pevač koji se samo nekoliko meseci pre smrti i oženio.

Ipak, pevačevo psihičko stanje znatno se poboljšalo, pa je on tako postao vrlo optimističan sa napretkom svog zdravstvenog stanja. Tozovac je do pre samo nekoliko dana optimistično iz bolnice poručivao da njegovo vreme za smrt još nije došlo.

– Ne da se nadam, već cupkam u mestu i čekam trenutak kada će mi lekari reći da mogu da idem. Optimista sam i verujem u Boga, nije moje vreme još došlo da odem sa ovog sveta – pričao je on.

– Biće bolje. Ja bih volela i da ga zadrže tamo i da mi se vrati siguran i stabilan. Oni će mu danas ili sutra uraditi skener plućnog krila, a nakon toga će da odluče kada će ga pustiti. Kada je već tamo, bolje da se sve uradi, da se ti parametri dovedu na idealne mere i onda nam kod kuće predstoji negovanje, čuvanje i posle ćemo da vidimo u koju ćemo Banju ići – govorila je njegova supruga Emilija Mima.

Evo od čega je preminuo Tozovac: Popularni pevač nije izdržao



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar