Vučić i šeik Al Kalifa posetili Batajnicu: Bahreinskim prijateljima prikazana MOĆ Vojske Srbije (FOTO)

Vučić se danas sastao sa predstavnikom kralja Bahreina na batajničkom aerodromu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u Batajnici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, sin i izaslanik kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost prisustvovali su prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U prikazu je učestvovao deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

U dinamičkom delu prikaza angažovano je 400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, preko 25 borbenih vozila i borbenih sistema, kao i 12 vazduhoplova.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U taktičko-tehničkom zboru angažovano je oko 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske, i predstavnika preduzeća iz grupacije odbrambene industrije Srbije sa pet vazduhoplova i više od 130 borbenih vozila i borbenih sistema, naoružanja i druge opreme.

Posle toga, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ide u posetu Rudnoj Glavi.

Oni su se i juče sastali, a izaslanik kralja Bahreina je istakao da je oduševljen Beogradom.

– Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici – rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

Vučić ostavio RUŽU na mestu gde se nalazila Narodna biblioteka: “Srbija ne zaboravlja tragediju” (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar