SKANDAL

ULTIMATUM KRIVOKAPIĆA: Ili smena ministra koji kaže da Srbi NISU počinili genocid ili PADA Vlada (VIDEO)

On je naveo i da predog za razrešenje Leposavića već danas šalje Skupštini Crne Gore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen / Youtube

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića jer je rekao da je spreman da “prizna da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi”. Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da je Leposavić “relativizovao genocid u Srebrenici” i priznao da će smeniti svakog ko ne kaže da su Srbi počinili genocid u Srebrenici!

– Rukovođen jasnim stavovima iz sporazuma sa liderima pobedničkih koalicija i stavovima iz ekspozea, do detalja sam upoznat sa dešavanjima i radom ministara. Ovu Vladu ruše svi i pozicija i opozicija i okruženje i centar i niko je ne doživljava kao svoju. To su porođajne muke jer još nismo prebolovali dečje bolesti. Dao sam slobodu svakom ministru verujući u njegovu biografiju i stručnost. Možda se nikad u istoriji nije desilo ali se mora desiti smenjivost. Niko nije u poziciji da ostane četiri godine na funkciji – istakao je Krivokapić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je rekao i da su stavovi Leposavića i Vlade dijametralno suprotni.

– U nedelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava u ponedeljak bila na istom tonu. Tražio sam mu ostavku jer je najbolje da ličnim činom pokažemo odgovornost, to sam uradio u petak i danas. Pošto je Leposavić ostao pri svome stavu ja sam doneo Predlog za razrešenje člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića – rekao je i dodao:

– Ovo je bio moj pokušaj da mu dam šansu koju nije iskoristio – istakao je Krivokapić koji tvrdi da odluku nije doneo pod pritiskom. Ovom izjavom premijer Crne Gore je jasno stavio do znanja da svi oni koji misle drugačije od njega nisu dobrodošli u Vladi ove zemlje.

On je naveo i da predog za razrešenje Leposavića već danas šalje Skupštini Crne Gore.

– Taj predlog ide na skupštinsku raspravu i Skupština će se izjasniti po tom pitanju. Ne želim da prejudiciram kakav će biti stav Skupštine, ali mislim da je obaveza Skupštine da ispoštuje stav premijera. Ako to ne bude tako, imamo određene korake koje mogu da nagovestim, ali mislim da bi bilo hipotetički – rekao je on.

Krivokapić je ovom izjavom poslao nedvosmilsenu poruku: Ili će biti smenjen ministar koji kaže da Srbi nisu počinili genocid, ili će pasti Vlada!Izvor: Objektiv.rs, Vijesti.me

Komentari (2)

  1. Tacno ono o cemu sam pricao, ti sto obecavaju ovakvi posle budu, ne lice ni na sta, sepuraju se samo sa njihovim verskim, porodicnim i modernim stavovima..

    Odgovori

Ostavite komentar