ČUDO u Novoj Varoši: Krava se otelila, Rosići se ŠOKIRALI kad su ugledali ovaj prizor (FOTO)

Rosići se već godinama unzad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Novovaroška sela poznata su po vrednim stočarima i velikom broju krupnih grla. Da zlatarske livade pasu izuzetno kvalitetne rase pokazalo se i u domaćinstvu Rosića iz sela Vilovi kad je njihova Ćetulja otelila troje mladih.

– Krava je bila poprilično široka i prvo je na svet donela žensko tele, međutim videli smo da tu nije bio kraj i onda je otelila još jedno muško. Pre toga se još jednom bliznila i to nije bilo ništa čudno. Kad sam krenula da joj pomognem i izmuzem mleko kako bih nahranila telad, videla sam da se opet previja od bolova i ubrzo posle toga izašlo je još jedno muško – kaže za RINU Dragica Rosić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Odmah su pozvali veterinara koji je pregedao telad i ustanovio da su sva zdrava, ali i ostao iznenađen slučajem da krava oteli trojke.

Da bi sahranio ženu Slobodanku, Mirko je podigao CRKVU: Ova priča iz Zapadne Srbije dirnula je sve (FOTO) 

– Na teritoriji naše opštine se ovo još nije događalo. Da jedna krava iznese troje teladi. Ćetulja nam je poprilično berićetna jer se četiri puta telila, a na svet donela sedam grla. Važno je da su telad, a i ona poptuno zdravi – rekla je Dragica.

Foto: RINA

Rosići se već godinama unzad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice. Ako još neka bude nalik na Ćetulju nema sumnje da će se njihov stočni fond brzo biti još veći.



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar