Pazite se da ne prođete kao Filip: Preuzeo OVU aplikaciju na telefonu, pa ostao bez dinara na računu

Verovao je da radi pravu stvar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/TheHillaryClark

Kada sa Google Play Storea i App Storea preuzimamo neku aplikaciju, moramo širom da otvorimo oči da nam se slučajno ne bi dogodilo ono što je doživeo Filip Hristodulu.

Momak je na svoj iPhone hteo da instalira aplikaciju za Trezor, mali USB uređaj koji služi kao novčanik za kriptovalute.

Otišao je u App Store, potražio Trezor i pronašao aplikaciju koja je imala logo te kompanije. Aplikacija je imala skoro pet zvezdica, pa je Hristodulu odabrao preuzimanje aplikacije i instalaciju na svom uređaju, prenosi portal Zimo.

Da bi video stanje u svom virtuelnom novčaniku za kriptovalute, morao je u aplikaciji da upiše korisničke podatke. Za manje od sekunde, njegovih 17,1 bitkoina koji su u tom trenutku vredeli oko 600.000 dolara, nestalo mu je iz novčanika – kako se ispostavilo, aplikacija je bila lažna.

Iako je ostao, kako sam kaže, bez životne ušteđevine, Hristodulu nije toliko ljut na kradljivce koliko na Apple. Kako je istakao u intervjuu, verovao je da je App Store sigurno mesto na kojem su sve aplikacije dobro proverene.

“Izdali su moje poverenje. Apple ne zaslužuje da se izvuče”, rekao je Hristodulu.

FBI je preuzeo stvari u svoje ruke, a Hristodulu je zbog svega počeo da uzima lekove za smirenje i ide kod psihijatra.

Otpustio radnika, pa mu celu poslednju platu dao u NOVČIĆIMA: Na kraju ga je još gore ponizio



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar