Ponos Srbije: U Vojnoj bolnici u Nišu rade četiri člana porodice Đenić i bore se protiv korone (FOTO)

Porodica Đenić pokazala kako se voli sopstvena zemlja i kako se voli poziv lekara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U Vojnoj bolnici u Nišu kao lekari rade četiri člana porodice Đenić, a svo četvoro su angažovani u borbi protiv kovida.

Pukovnik dr Nebojša Đenić, načelnik Sektora hirurških grana u Vojnoj bolnici Niš, njegova supruga dr Vesna Đenić, načelnik Odeljenja infektologije, sin dr Darko Đenić, lekar opšte prakse u Vojnoj bolnici i ćerka dr Saša Đenić, lekar na specijalizaciji u niškom Кliničkom centru, angažovani su u kovid sistemu kroz vojnu i civilne bolnice od početka pandemije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, tokom obilaska Vojne bolnice, susreo se sa ovom porodicom:

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

– Pukovnik Đenić kao otac porodice, njegova supruga i dvoje dece, svi rade u kovid sistemu. I oni su, zaista, ponos i dika naše zemlje, ponos i dika Srbije zato što od prvog dana učestvuju u borbi protiv kovida, nisu se sklonili u stranu, već su pokazali kako se voli sopstvena zemlja, kako se voli poziv lekara i nesebično bili tu da se brinu o zdravlju svih ljudi koji su oboleli od kovida. I oni zaslužuju svo naše poštovanje i zahvalnost – rekao je ministar Stefanović, koji se zahvalio Đenićima u ime Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnu bolnicu u Nišu, koja je u ponedeljak ponovo ušla u kovid sistem sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta. Trenutno se na lečenju nalaze 66 pacijenata, dok su gotova sva kiseonična mesta popunjena.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Stefanović je pozvao građane Srbije da budu maksimalno disciplinovani i da se vakcinišu protiv kovida, podsećajući da je to jedini način da steknemo imunitet i da sprečimo dalje širenje ove opake bolesti.

Ministar je izrazio zabrinutost što su kapaciteti Vojne bolnice Niš u tako kratkom roku već skoro u potpunosti popunjeni.

– Moja ogromna zahvalnost lekarima i svim ljudima koji rade ovde u bolnici zato što ne posustaju. Zbrinjavaju pacijente, bore se za njih i pokazuju koliko su zaista ozbiljni i odgovorni ljudi. Zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije mi danas imamo dovoljan broj vakcina, imamo više od milion vakcinisanih građana drugom dozom. Hoću još jednom da uputim apel građanima Srbije da iskoriste priliku da se vakcinišu i da time zaštite ne samo sebe, već i svoje članove porodice i svoje prijatelje bliske njima. Uz disciplinu, odgovornost i ozbiljnost uveren sam da možemo da pobedimo ovu opaku bolest – izjavio je ministar Stefanović.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar