Obratite pažnju na ove detalje: Način hodanja otkriva sve o vašem karakteru

Vaš korak govori mnogo o vama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/prostooleh

Držanje i govor tela igraju važnu ulogu kad je reč o samopouzdanju. Loš položaj ramena, glave i  pogrbljenost tokom hoda utiču kako na fizičko, tako i na psihičko stanje pojedinca.

Mogu da odrede vaš karakter, ali i da drugima pruže sliku o vama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog toga stručnjaci objašnjavaju na koji način vaš korak određuje kakva ste vi osoba.

Za osobe koje hodaju pogrbljenih leđa i glave smatra se da imaju problem sa niskim samopouzdanjem.

Foto: Pixabay/StockSnap

Takve osobe na osnovu svog držanja tela pokazuju drugima da su sramežljive, a neretko i tužne. Uglavnom zarobljene u sopstvenim mislima, ne obraćaju previše pažnje na to u kakvom položaju se nalazi njihovo telo prilikom hoda.

S druge strane, osobe koje hodaju “elegantnim stavom” vrlo često na taj način žele da pokažu da su jake, odlučne i da “čvrsto stoje na svojim nogama”, međutim, to je varka. One se zapravo lagano njišu prilikom hoda što odaje utisak da se osećaju bespomoćno i da imaju neki problem za koji im je teško da pronađu rešenje.

Foto: Freepik/senivpetro

Osobe koje su hiperaktivne najčešće zauzimaju položaj prilikom hodanja gde je glava blago nagnuta ka napred. To su osobe koje su takođe sklone preteranom razmišljanju, ali i samoispitivanju kako svojih, tako i tuđih postupaka.

U samom položaju tela prilikom hoda glavno mesto svakako zauzima kičma. Ako je držanje tela napravilno, može izazvati različite bolove u leđima koji ako se uspešno ne leče, dovode do bolesti kičme.

Foto: Freepik/freepik

Zbog toga vodite računa da kičmu držite u ispravnom položaju prilikom hoda jer to utiče na celokupno zdravlje i sliku o vama koju drugima šaljete.

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar